Witam od 2 tyg mam problem z 4m niemowlakiem, strasznie pręży się pod czas rozpoczęcia karmienia jakby jest nie spokojny, trzeba go uspokoić aby dostał jedzenie jak zacznie jeść tak z 2/3m to już zje ładnie ale ciężko mu zacząć. Problem taki sam ze zasypianiem, jego rytm w ciągu dnia wygląda tak że je co 3h po 2h od jedzenia idzie na drzemkę 1h ale ciężko mu ost zasnąć strasznie się pręży płacze i rusza nóżkami jak odłożę go na chwilkę to cały drży i rusza nóżkami, ma wzmożone napięcie mięśniowe może to być powodem ? Szybciej tak nie było. Najgorzej mu zasnąć wieczorem aż tak ciężko oddycha czuć ze się denerwuje.
reklama
Moze czesciej proponuj piers? Moze ma za dluga przerwe w karmieniu. Jestes tez juz po stabilizacji laktacji, wiec zanim zacznie mleko leciec to maluch musi chwile possac. Tez moze go to irytowac. Jak idzie 2h po posilku spac mozs byc najzwyczajniej glodny, a na glodniaka nikt nie lubi spac.
piję mleko modyfikowane 5-6x 180mlMoze czesciej proponuj piers? Moze ma za dluga przerwe w karmieniu. Jestes tez juz po stabilizacji laktacji, wiec zanim zacznie mleko leciec to maluch musi chwile possac. Tez moze go to irytowac. Jak idzie 2h po posilku spac mozs byc najzwyczajniej glodny, a na glodniaka nikt nie lubi spac.
Madzia86G
Fanka BB :)
A jakie pije mleko?piję mleko modyfikowane 5-6x 180ml
Może mu nie służy.
Ja wiem że dziecko ma 4miesiące i do tej pory mogło być ok, ale układ trawienny dziecka się zmienia.
Może z tej strony szukać przyczyny.
Papillonek1980
Jeżeli uważasz, że dziecko ma problem z oddychaniem, proszę idź do pediatry.
Madzia86G
Z tym wędzidełkiem też trzeba uważać .A moze smoczek ma za mały przepływ? Na to wskazują nerwy podczas karmienia. Moze smoczek jest za wąski? Ja ostatnio u mojego 4m zmieniałam całą butlę bo z wąskiego smoczka przeskoczylismy na szeroki.
Sprawdzaliście wędzidełko?
Ja od jednej fizjoterapeutki usłyszałam - syn miał wtedy jakieś 3 miesiące - że koniecznie trzeba je podciąć, szybko, pilnie, bo będzie miał duże problemy z piciem i jedzeniem.
Jedna pediatra też stwierdziła, że wędzidełko do korekty.
Ale jakoś się złożyło ... No nie udaliśmy się z nim, mieliśmy wtedy parę prywatnych rzeczy na głowie ... no nieważne.
W każdym razie synek ma 15miesięcy, je wszystko i bez problemów, pije z bboxa, z kubka niekapka, chce pić z normalnej naszej szklanki. Gaduła niesłychana.
I obecnie chodzimy do innej fizjo ( pojawiły się pewne problemy w ruchach ) i gdy jej opowiedzieliśmy o wędzidełku to stwierdziła, że dzisiaj każdy na wszelki wypadek każe je podcinać, mimo że niejedno dziecko wcale a wcale tego nie potrzebuje.
A wędzidełko ma prawidłowe.
Tylko trzeba trafić na kogoś kto naprawdę się zna w tym temacie i wie jak rozpoznać faktyczne wędzidełko do poprawy, a nie że rzuci hasło : trzeba podciąć i już uważa siebie za fachowca ,a rodzice nieświadomie robią to co im się powie.
Warto parę osób popytać.
Madzia86G
Ja bym stawiała na to mleko.
Czy mu nie służy czasem.
Czy mu nie służy czasem.
reklama
Hipp bio combiotikA jakie pije mleko?
Może mu nie służy.
Ja wiem że dziecko ma 4miesiące i do tej pory mogło być ok, ale układ trawienny dziecka się zmienia.
Może z tej strony szukać przyczyny.