reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachciewajki :)

ja w pierwsszej ciazy miałam często zachcianke na zupe chińską:))) non stop też jadłam kisiel i mleczko z tubki te takie mega słodkie:p
Dziś robię knedle z truskawkami, polane bułeczkatarta i posypane cukrem:p

reklama
a ja piekę wołowinę i się wkurzam, bo te mięsa tutaj są gorsze niż u nas.... Ostatnio to prawie na kolacje była gotowa, bo twarda była jak cholera!! za to sosiki mi wychodzą palce lizać, hehe

Ostatnia edycja:
ja na jutro planuję młode ziemniaczki do tego gulasz z szynki z sosem pieczeniowym, do tego kalofiorek:p

knedle były pyyyyszne!!! ale szybko następnych nie zrobie, troche sie nalepiłam, nagniotłam ciasta, ale za to troche pomroziłam i styknie na jeszcze jeden obiadek:)

oto co wyczytalam:
można połączyć następujące zachcianki z niedoborami różnych witamin i minerałów:
  • czekolada, orzechy, szpinak - niedobór magnezu
  • ryby, olej lniany - niedobór kwasów tłuszczowych
  • czerwone mięso - niedobór białka
  • owoce, czerwone warzywa - niedobór beta-karotenu
  • truskawki - niedobór kwasu foliowego
  • kiszona kapusta, ogórki - niedobór witaminy C
  • śledzie - niedobór potasu i fosforu

Bodzinka widzę ,że masz duze zdolności kulinarne.
Wiolcia czy to jest dla kobiet ciężarnych czy tako tylko. Ja biorę witaminy i mam zachcianki na różne rzeczy. Ostatnio najczęściej trukawki, serki homogenizowane, colę, zupy chińskie i spagetti w 5 minut i na ciastka !!! Co do ciastek w sumie zawsze jak miałam ochote zjeść coś słodkiego to kupowałam czekoladę, a teraz ciastka ale muszą być w czekoladzie. Ciężki żywot.

lista dotyczy kobiet w ciąży i znalazłam ja na stronie mamazone.pl Ja od dawna zauważałam powiązania mojego organizmu z potrawami na jakie mam ochotę. Zawsze napadałam na czekoladę kiedy brakowało mi magnezu, wystarczyło wziąć tabletki i było dobrze. Ciągle mam wstręt na mięso a dziś musiałam zrobić sobie na obiad schab bo by mnie cos trafilo. Może coś w tym jest?

reklama
Do góry