reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zachcianki

a ja wczoraj pogonilam meza po arbuza...takiego mialam smaka ze ohhhhhhhhhh...kupil polowke wazaca 3,5kg z czego polowe zjadlam prawie na raz....byl pyszny tylko ile sie potem nalatalam sikac w nocy.... ;D

reklama
ja dzis na sałatke z feta i salata ogorkiem pomidorem i rzodkiewka a i kukurydza, zrobiłam i sama wszystko zjadłam matko ile!!! ale przynajmniej zdrowe.

To jest taji niby misz masz na blasze .Naipierw gotujesz ziemniaki pokrojone w grube plastry w wodzie z wegetą , gotujesz nogi z kurczaka tez w wegetą przyprawione (oddzielajcie sobie kitki od udek) ,dusimy dużo cebuli ze względy aby wystarczająca ilość znalazła się na blasze . osobno podduszamy pieczarki .Jak wszystko się ugotuje przygotowujemy blache z piekarnika ,wysypujemy ziemniaki jako pierwsze .Na ziemniaki dajemy pieczarki ,cebule a na na tym rozkładamy nóżki i wkładamy do piekarnika ,ąby wszystko jeszcze doszło (w szczególności chodzi o nogi ) .Pod koniec wlączamy dmuchawe żeby skórka z nóżek była chrupiąca .MOżna zrobić do tego sałate z kapusty pekińskiej z serem feta ,pomidorem i ogórkiem.A i jeszcze sos czosnkowy do polania ziemniaków >podstawa . MÓwie wam pyszne ,szwagierka wynalazła to w interneciei robi jak ma mieć dużo gości i jako dodatek do grila.mamzdjęcie tej potrawy

A i jak ktoś lubi ser żółty to można pod koniec pieczenia posypać startm serem .

wiolus, to sa uda z kurczaka tak? czy nozki? wyglada mniamusnie i bez sera to w deche bo moje chłopy to na ser kreca nochami a najczesciej jak zapiekane cus to z serem.

Oj Wiolu ale mi smaka narobiłaś jutro koniecznie muszę zrobić a dzisiaj chyba też zrobię sobie sałatkę warzywną mniam mniam trzeba teraz trochę sobie pojeść bo później ostra dietka nas czeka przynajmniej na początku żeby dzidziuś nie dostał uczulenia albo kolki

reklama
ojacie,ale pyszności! Normalnie jakbym miała skaładniki to na momencie bym poleciała do kuchni robić! Więc jutro na obiadek zaserwuję blachę ;D

Do góry