reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zachcianki

nie da się ukryc, że pepsi to sama trucizna, ale uzupelniam to potem czyms zdrowym :) zreszta az tak duzo tego nie pije. A witaminki biore i owszem - ja mam Prevital.

reklama
Ja biorę Maternę.
Co do PEPSI to rzeczywiście trucizna, ale dobra ;D Mi mąż daje tylko troszkę od czasu do czasu i strasznie na mnie krzyczy jak za dużo wypiję... ;D

Ja od samego początku coś łykam, najpierw oczywiście kwas foliowy, a teraz od 4 miesiąca Feminatal N (taki kompleks witaminowy z jodem właśnie) 1 tbl.  i Magne B6 3 x 1 tbl. (m.in. przez  bóle w krzyżu)

Ja lykam Prenatal a co do zgagi to sprobujcie dziewczyny siemienia lnianego ale nie parzonego tylko na surowo wziac lyzke stolowa i popic woda.Niektorym pomaga a napewno nie zaszkodzi ;) co do maaloxu to faktycznie samo aluminium ale nie wiedzialam ,ze nie mozna tego brac ??? na szczescie zgaga narazie tylko pare razy mnie dopadla i to siemie lniane pomoglo :)

Olu a jak tam pulpeciki ? :) ja dzis jem sama i zrobie sobie placki ziemniaczane bo od wczoraj za mna chodza. :laugh: przed ciaza nienawidzilam plackow ziemniaczanych.Teraz zrobie sobie takie troche inne niz klasyczne ,super latwe i szybkie do zrobienia Mniam

Ciesze sie ,ze Ci sie udalo a przepis juz daje ;D jest naprawde super prosty.Obierasz ziemniaki i ucierasz na tarce z grubymi oczkami.Pozniej calosc solisz i pieprzysz , mozesz tez dodac przypraw(czosnek, papryka co tam chcesz) Nie dodajesz ani maki ani jajka.Na rozgrzany tluszcz wykladasz po duzej lyzce z gorka tych wiorkow z ziemniakow i przyklepujesz zeby byly plaskie jak placki.potem juz tylko obracasz na druga strone i gotowe Mniam mniam.Te brzegi plackow sa takie postrzepione i rumienia sie jak frytki.Chrupiaca pychotka.Mozna tez dodac pokrojony boczek do tych wiorkow z ziemniakow i tez jest pycha.Jak cos bez sensu napisalam to powiedz bo mi juz slina kapie i zaraz zmykam to zrobic ;) ;D

reklama
Olu ja juz koncze smazyc i zaraz wsuwam ale jedna rada jak smazysz to dosc mocno przyklep te placki lyzka zeby sie dobrze te wiorki posklejaly bo inaczej ciezko je obrocic :)

Do góry