- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Agulka2012
Fanka BB :)
u nas truskawki rządzą od 3 dni, był już koktajl truskawkowy, same truskawki i deser z truskawkami.
Ja tez dziś już kupię choć pół kilo albo kilo bo pół to za mało u nas już sa po 9 zł
Mela smaka narobiłaś
Mońcia jak robisz te klopiski w sosie pomidorowym? One są z mieska mielonego czy z piersi?
A ja na obiadek mam młodą botwinkę barszczyk
Mela smaka narobiłaś
Mońcia jak robisz te klopiski w sosie pomidorowym? One są z mieska mielonego czy z piersi?
A ja na obiadek mam młodą botwinkę barszczyk
Ostatnia edycja:
Ania , normalne z mielonego mielone z bułką rozrabiam i jajkiem (jak do smażonych ) przyprawiam tylko solą i pieprzem obtaczam troszkę w mące bo łatwiej się je wtedy urabia w piękne kuleczki , i gotuje w bulionie no i sos tradycyjnie na zacierce z mąki , plus bulion , plus przecier pomidorowy (mój B. miał ochotę na pomidorowy to zrobiłam) osobiście wole chrzanowo-koperkowy albo taki serowy... no ale szybki prosty obiad a pyszny i domowy :-)
truskawki skończyły jako dodatek do lodów ale zostawiłam sobie troszkę na śniadanko ,dodam do twarożku i zaleje śmietaną
truskawki skończyły jako dodatek do lodów ale zostawiłam sobie troszkę na śniadanko ,dodam do twarożku i zaleje śmietaną
Ostatnia edycja:
Agulka2012
dziewczyny a jak zrobić biały sos, albo koperkowy bo pewnie po porodzie mi sie taki przepis przyda a ja sosów nie robie.
SophieAnne25
Agulka ja biały sos robię tak: podsmażam lekko kawałki piersi kurczaka, potem zalewam je wodą i duszę pod przykryciem. Potem dodaję śmietanę i zagęszczam trochę mąką. Dodaję koperek (duuuużo) i przyprawiam. Można wrzucić kostkę rosołową jak się gotuje.
SophieAnne25
Narobiłam sobie apetytu no i jest biały sosik, ryż i mizeria
reklama
twilight
Też doczekałam się dzisiaj truskawek. Mniam. Pokroiłam sobie też kilka na chlebuś i troszkę posypałam cukrem... takie wspomnienie z dzieciństwa. Super sprawa :-)
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: