reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zabobony , przesądy i wrózenie płci z kształtu brzucha

reklama
Wypełniona :-):-)

A ja słyszałam żeby nie wiązac sobie żadnych sznurków czy gumek na rękach bo dziecko bedzie owinięte pępowiną :-):-):-)

Też tak myślę, że jak brzuch jest po szerokości to jest dziewczynka, a jak w przód to chłopiec:) Tak było z moja bratową i siostrą.
Ja z chłopakiem od samego początku mówimy, że to mały i że będzie chłopak.
Bo czy dziewczynka byłaby na tyle miła, żeby zrobić mi aż taką rewolucję w brzuchu na samym początku?;>
PS. Czy któraś z mam na początku ciąży miała tygodniową sraczkę, a nie wymioty?? Bo u mnie ciąża właśnie sraczką się objawiła hehe

Ja się nie mogę już doczekać, myślę że na badaniu połówkowym sie dowiemy, jakiej maluch jest płci. My na początku mówiliśmy fasolka, ale potem na usg wyglądał jak mały misiu i trak juz zostało. pisze mu pamiętnik i tam się też zapędzam i nazywam go/ją misiem. Objawów miałam wiele, nudności do końca 3 miesiąca, wymioty, krwiaka, odklejona kosmówkę więc to raczej dziewczynka. Tak mówią kobiety w rodzinie, że chłopczyk by nie przetrzymał i bym poroniła, a mimo poronienia zagrażającego nie doszło do tego! Dziewczynki są znacznie silniejsze podobno :) Patrząc w koło zgadza się :D

Ja marzyłam o dziewczynce i sama siebie przkonywalam ze bede miala córeczke:tak:niestety...przeczucia nie da sie oszukac-tak naprawde od początku czułam ze to bedzie chlopiec(ludzie ktorzy tego nie czuli pytaja jak mozna czuc ze to chlopiec-nie da sie tego wytlumaczyc:no:ja po prostu bylam pewna ze to bedzie Adas):tak:i faktycznie:-)ale mialam ochote na słodkie i brzuszek mialam raczej rozlany:tak:kazdy kto mnie widzial mowil ze bedzie chlopak:happy2:ale nie zamienilabym tego mojego chlopaka nawet na 1000 dziewczynek:laugh2:chociaz nadal marzy mi sie córcia....moze nastepnym razem:blink:

Myślę, ze u Ciebie jest za wcześnie aby po zachciankach czy dolegliwościach okreslić płeć dziecka. U mnie pomimo dwóch chłopców ciąże przebiegały odmiennie. Przy pierwszej miałam mdłości i wymioty do 3-ego miesiąca, starsznie zajadałam się ogórkami kiszonymi. Przy drugiej ciąży mdłości miałam przez pierwsze 3 tygodnie i zajadałam się czekoladą i chyba przez to przytyłam aż 18kg, bo w pierwszej 15kg. A waga dzieci była odwrotna - większy urodził się z pierwszej ciąży. Chyba w tym zakresie trudno jest znaleźć sposób na wykrycie płci dziecka.

ja bardzo chciałam dziewczynkę, ale teraz jestem happy, że już niedługo Maks będzie ze mną. Brzuch mam szpiczasty i wielką ochotę na kwaśnie - :-) mimo to nie wierzę w przesądy

Ja też bardzo chciałam dziewczynkę. Bo Kubusia już mamy... Ale podświadomie czułam, że będzie drugi chłopak, dlatego też odkładałam i odkładałam termin usg:) Ale, cóż... cieszę się z drugiego syna, który już wkrótce będzie z nami. A moja mama od początku była przekonana, że to będzie syn, bo - jak twierdzi - przecież pierwsze słowa Kubusia to były: ta-ta, ta-ta...Za to teraz i na tatę woła mama...

reklama
Oj ja to nigdy nielubilam gadan o tym ze taki i taki brzuch to bedzie chlopak czy bo jem to i to to bedzie dziewczynka!:wściekła/y: Kazdy mowil co innego i mnie to wkurzalo. Po tych przesadach to juz myslam ze blizniaki urodze i chlopca i dziewczynke!!! Tak wiec ubralam sie w cierpliwosc i czekalam na USG. Osobiscie mysle ze to jak sie czujemy w ciazy czy jak nam brzuch rosnie to sprawa indywidualna i niema nic wspolnego z płcią dziecka!:tak:

Do góry