reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

reklama
Nam wyrosła pierwsza dwójka i jeszcze zeby było smiesznie to z góry ;)

Ogólnie mamy 16 zabków i to od dobrych 5 miesiecy........
Czekamy na piatki i doczekac sie nie mozemy ;)

Adiva wow 5!!! perszingi

Oliwii 5 i to wszystkie na raz wyszły na 2 latka przez to też miała stan zapalny i skończyło się na antybiotyku i wtedy też odrzuciła butelkę, myślałam że po wszystkim wróci ale już nie chciała butli.

Blance wyszły 3 na dole, góra opuchnięta ale dajemy radę.

Jak sprawdzacie te piątki? Maja ostatnio marudzi, że ząbek ją boli i łapki zaczęła wkładać do buzi, więc pewnie coś ją zaczyna już męczyć, ale za cholerę nie daje sobie zajrzeć w dziubek, próbowałam sprawdzić, ale dwa razy mnie użarła, więc dałam spokój...

Ravenalka - u nas też od jakiegoś czasu było marudzenie i wkładanie łapek do buzi, potem to przeszło, a ja w sumie nie zauważyłam, żeby w okolicach piątek coś jej się działo. A mam taki sposób, że kładę ją na kolanach, tak żeby na pleckach leżała i ją łaskoczę, tarmoszę :) i wtedy śmieje się i szeroko otwiera buźkę i mogę co nieco podejrzeć - tyle o ile ;)

No ale przecież Piotrek zaczął bardzo wcześnie ząbkować....;-) Nie wiem dlaczego zęby mu wychodzą tak szybko, ale z drugiej strony się cieszę bo czekam na ten dzien kiedy zęby przebiją, wyjdą w całości i on zacznie spokojnie sypiac....Bo obecnie nam te 5tki ruszyły i jest masakra w nocy....No i wiadomo dlaczego był chory....To dziecko choruje tylko i wyłącznie przez te zęby....:dry:
A jak sprawdzam? Mówie mu żeby zrobił A i wkładam palec....nie ma innej metody bo on aż tak szeroko paszczy nie otworzy żebym sama widziała...Szybko sprawdzam i przy okazji zostaje pogryziona :-D
Za to dwójek nie mamy już prawie w ogole....:dry:

reklama
Do góry