reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

My też gratulujemy wszystkim ząbkowiczom :tak:

Stasiek ma juz 8 zębów :szok::-D widać wprawdzie tylko 5 (dolne jedynki, górne dwójki i jedynkę - wygląda przekomicznie z tym uzębieniem, muszę zrobić mu koniecznie zdjęcie:tak:), ale trzy pozostałe też się już przebiły i wyraźnie, z bliska je widać. O dziwo przebiły sie bezobjawowo, naszczęście :tak::-)

reklama
Mamy drugiego ząbka. Górna prawa jedyneczka. Dwa tygodnie się bidulka męczyła. Jeszcze nie koniec bólów bo u góry czają się dwa kolejne ząbki. U dołu nadal nic. Tylko góra idzie.​

Oj u nas tez ciezki czas "zebowy"...Wlasnie wyrosly jakis tydzien temu dwie olbrzymie, krzywe (chyba), z wielka przerwa:szok: gorne jedynki a z nimi juz 2 gorne dwojki sie przebijaja..
A Misia znosi to super:) Choc mam z nia pewien problem..od 3 dni za chiny nie chce spac w lozeczku:szok: a zawsze sama usypiala...teraz wpada w straszna histerie jakbym jej jakas krzywde nieziemska robila..najpierw myslalam ze to zabki, ale jednak sklaniam sie, ze to kolejny etap rozwoju pod tytulem" nie chce sama w pokoju", "poczytaj mi mamo na dobranoc" itp:-D
Co o tym myslicie? Bo ja zglupialam, w ogole ostatnio Misia jakas taka przylepa sie zrobila, i swiata poza mama i tata nie widzi:baffled:Tzn widzi ale rodzice musza byc w zasiegu, bo inaczej wielki ryk....

fantazja gratauluję ząbków, a co do reszty to chyba właśnie kolejny okres, który musimy przetrwać, bo Michał ma to samo:baffled: nie mogę bez niego nic zrobić:no: jak nie wezmę na ręce, bo coś próbuję zrobić, to stoi i kurczowo trzyma się moich spodni:baffled: chyba że uda się go czymś zainteresować, to chwilę(!) się sam pobawi

To jestem w domu Kachasku:-D
Tak wlasnie mam wrazenie, ze to nowy etap rozwoju...A kiedy to minie?:szok::-D

od 3 dni za chiny nie chce spac w lozeczku:szok: a zawsze sama usypiala...teraz wpada w straszna histerie jakbym jej jakas krzywde nieziemska robila..najpierw myslalam ze to zabki, ale jednak sklaniam sie, ze to kolejny etap rozwoju pod tytulem" nie chce sama w pokoju", "poczytaj mi mamo na dobranoc" itp:-D
Co o tym myslicie? Bo ja zglupialam, w ogole ostatnio Misia jakas taka przylepa sie zrobila, i swiata poza mama i tata nie widzi:baffled:Tzn widzi ale rodzice musza byc w zasiegu, bo inaczej wielki ryk....

Fantazjo u nas identiko. Normalnie kropka w kropkę zachowanie mojej Zuzki. Ale juz wiem że to kolejny etap w rozwoju i jakoś cierpliwie to znoszę. Ale jak długo:confused:, nie wiem...:-(​

Oj widze ze nie jestem sama z dzieckiem wiszącym na nodze:-D:-D:-D
My nawet na siku do toalety razem musimy chodzic ostatnio:szok:
I od czasu kiedy Amelka miala ostatnio zapalenie oskrzeli to koniecznie musi usypiac w naszym lozku(czyli jak u Fantazji)

A zabuchow mamy nadal 7 a ten osmy idzie idzie i wyjsc nie moze.Na szczescie jak na razie bezbolesnie(tfu tfu)

u nas kiełki się zaczynaja przebijać... ale trochę to potrwa mam wrażenie!

Fantazja wczoraj tak sobie o toboie myślałam co tam słychać ? jak sobie radzicie? jak zdrowie twojego męża? Sciskamy i pozdrawiamy serdecznie :))

reklama
to my mamy trzeci ząbek, górna jedynka właśnie sie wybiła i idzie chyba następna bo Majka mało je, jest płaczliwa.

Do góry