reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie naszych pociech :|

Roksi ja wlasnie polaziłam po necie i dopiero po 36 niemal latach życia :-D dowiedziałam sie, że ta moja przypadłość to hipodoncja :tak:. A szczelina między zębami to diastemia a M póki co ma właśnie taki "kasownik" z przodu bo ma szczelinę między jedynkami :baffled:. Ja chyba nie będę czekać na piątki bo jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że odziedziczy po mnie te hipodoncję a dla mnie to był zawsze duży kompleks i chciałabym jemu oszczędzić takich luk w uzębieniu więc chcę jak najszybciej wiedzieć co u niego można zadziałać. Może facetom takie rzeczy tak nie przeszkadzają ale ja mam jakąś traumę i zauważyłam, że jak z kims rozmawiam to zawsze patrzę na zęby :-D. Głupie to może ale widocznie to efekt tych moich odwiecznych kompleksów.

reklama
debiutantko, roksi - a wiecie cos wiecej na temat tych "koronek" ?:confused: bo implanty pewnie kosmicznie drogie sa...a ja mam zamiar wstawic sobie 2zabki :tak:co prawda z tylu ale zawsze i moze to wlasnie to?:confused:

kurczę a u nas zastój
i widzę, że niektóre siedzą pod dziąsłem ale cholery ruszyć się nie chcą :no:
no nie wiem skąd to u niej się wzięło, nikt nie miał takich problemów w rodzinie :angry:

a najlepsze, że oczywiście u nas nie ma specjalisty dziecięcego, ani nic w tym kierunku
normalnie tylko się pociąć :dry:

moja tez ma przerwe miedzy jedynkami :tak:ale zauwarzylam ,ze wiekszosc dzieci ja ma :blink:?przy mleczakach :tak:

No ale mój ma taką wielką, że jak miał robione RTG głowy (jeszcze wtedy nie było zębów), to się normalnie przestraszyliśmy, bo było ją widać na zdjęciu i wyglądało to dość koszmarnie. Teraz już się zmniejszyła, ale i tak jest duża. A nie ma po kim mieć takiej diastemy, bo mąż jej nie ma, a ja mam wręcz odwrotny problem.

reklama
Do góry