reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ząbkowanie,czy to już? jakie objawy?

Ależ się nam posypało wczoraj jeden ząbek a dziś mamy następny to prawa dolna dwójka.Wię c razem mamy 8 ząbków.

reklama
A nam wychodzą górne trójki i prawa dolna czwórka , pozostałe czwórki już prawie całe na wierzchu... Julka marudna jak sto diabli.. jedynie teletubisie ratują sytuację...:-)

Witam.Mój Konrad ma juz po cztery zęby na dole i u góry.Ale jak wychodzily trójki i czwórki zawsze goraczkowal powyżej 39 stopni.

No i mamy kolejnego ząbka-dwójka dolna.Nadal wychodzi czwórka górna. Widzę ze po okresie spokojniejszym od ząbkowania nasze dzieciaczki znówm się męczą.

U nas 13 zęboli,dolne i górne 4 wychodziły bardzo boleśnie(mało nie skończyło się antybiotykiem,oczywiście przez pomyłke,nasza doktor rodzinna myslała,ze kornelek ma chore uszy,bo nie chciał jeść,gryzienie sprawiało mu ból,dopiero wizyta u pediatry wyjaśniła problem,dziąsła były aż fioletowe i porobiły się takie małe cystki, i właśnie to tak bolało).Na szczęście mamy to już za sobą i teraz czekamy na dolne 3.

Melduję, że od paru dni mamy całą dolną prawą 4 i górnej kawałek (2 rożki z czterech ;-) ). Teraz pcha się już dolna 3 i kolejne 4. Mam nadzieję, że teraz już będzie troszkę spokojniej to przechodził.

Adasiowi wyszła górna trójka bezobjawowo. Wczoraj ją zauważyłam dopiero. Aż dziw, że bez marudzenia bo pamiętam co się działo przy czwórkach, masakra. Ale też one wychodziły wszystkie jednocześnie, więc bólu było dużo więcej.

reklama
Macio trojek jeszcze nie ma ale za to wyszły trzy czworki w ciagu trzech dni terz jeszcze jedna i bedzie komplet:-)

Do góry