reklama
Szafrankowa
Zaciekawiona BB
Gratuluje wszystkim dzieciaczkom ząbków!!!Mój Kornelek ma dwie dolne jedynki od 2 tygodni,wyszły prawie jednocześnie.Przez jakis czas humorek mu się poprawił i było ok,az do dzisiaj cały dzień płacz i marudzenie,nie wiem czy to na ząbki,denerwuje się strasznie,nie daje zajrzec do buzi.Dałam mu paracetamol ale nic nie pomogł.Czy wasze dzieciatka tez tak mocno marudza?Myslalam ze po pierwszych zabkach to sie troche zmieni.
Szafrankowa myślę, że nie ma reguły, u nas pierwsze ząbki wyszły całkiem bezbolesnie i niepostrzeżenie, a treraz idzie trzeci i jest koszmar : choc pewnie może być jeszcze gorzej, bo teraz przynajmniej w nocy śpi bez zakłoceń
emih
Fanka BB :)
;D zobazyłam białe kreseczki na dolnych dziąsłach!!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D Nie wiem z czego tak się cieszę, przeciez jestem właśnie po godzinie Kasi płaczu i noszeniu na rękach. Wszystkim polecam nurofen- bezpośrednio na ząbki. Dziecko połknie, a jednocześnie trochę znieczuli dziąsełka. Tak radził stomatolog. Podobne te wszystkie calgele, dentinox itd prowadza później do czernienia zębów. Tak czy siak u nas nic nie pomagało- pomógł w końcu NUROFEN
No to mam złą wiadomość Jestem po wizycie u stomatologa i okazuje się że czwórki to dopiero jest przeżycie (i dla dziecka i dla rodziców a trójki- najgorsze- prawdziwe kongo- bo są podobno najbardziej unerwione i może dziecko boleć i głowa, uszy, zatoki- wszystko...Szafrankowa pisze:Czy wasze dzieciatka tez tak mocno marudza?Myslalam ze po pierwszych zabkach to sie troche zmieni.
empolan
listopad '05 wrzesień '09
Straszysz, Emih, straszysz A ja nadal się łudzę, że będzie bezboleśnie. Wszystko jeszcze przed nami. Zębów nadal brak W Nurofen się zaopatrzę. No właśnie: syropek?
Gratuluję wszystkich nowych zębali!!!
Gratuluję wszystkich nowych zębali!!!
Z tymi zębami to nie ma reguły.. nie straszcie tak dziecku mojej znajomej za każdym zębem dziecko łapie infekcję bo osłabiony ma organizm... następny znajomy powiedział że tylko pierwsze zęby to tragedia póżniej już jest spoko.. u nas obyło się całkiem bezboleśnie i prawie niezauważalnie - dwa zęby juz są... oprócz ślinienia i ogryzania wszystkiego co popadnie nic sie nie działo... kazde dziecko jest inne i już..
reklama
Pycha
mama Mai i Marty
a mi sie wydaje że teraz nasze zabkujące dzieci są takie marudne przez ten upał, gdyby było zimniej to tak by tego nie odczuwały, ale ogólnie to na nic nie ma reguły, moja koleżanka mówi że jej córci wogóle nie marudziła przy zabkowaniu
a u nas już jeden zabek widoczny przy śmianiu a drugi tez juz suie wykluł
a u nas już jeden zabek widoczny przy śmianiu a drugi tez juz suie wykluł
Podziel się: