reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ząbkowanie,czy to już? jakie objawy?

Maciowi wyczułam palcem ale go jeszcze nie widac. Ale robi sie nieznosny zwłaszcza jak chodzi o kładzenie spac wiec moze to fatycznie zabek

reklama
Ali przez ten tydzień ząbki dosyć urosły, widać je już kiedy się śmieje, wczoraj ugryzła mnie 3 razy przy jedzeniu, powiedziałam jej że jak tak dalej będzie robić to nie będzie cyca

Gratuluje wszystkim dzieciaczkom ząbków!!!Mój Kornelek ma dwie dolne jedynki od 2 tygodni,wyszły prawie jednocześnie.Przez jakis czas humorek mu się poprawił i było ok,az do dzisiaj cały dzień płacz i marudzenie,nie wiem czy to na ząbki,denerwuje się strasznie,nie daje zajrzec do buzi.Dałam mu paracetamol ale nic nie pomogł.Czy wasze dzieciatka tez tak mocno marudza?Myslalam ze po pierwszych zabkach to sie troche zmieni.

Szafrankowa myślę, że nie ma reguły, u nas pierwsze ząbki wyszły całkiem bezbolesnie i niepostrzeżenie, a treraz idzie trzeci i jest koszmar ::) choc pewnie może być jeszcze gorzej, bo teraz przynajmniej w nocy śpi bez zakłoceń :)

;D zobazyłam białe kreseczki na dolnych dziąsłach!!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D Nie wiem z czego tak się cieszę, przeciez jestem właśnie po godzinie Kasi płaczu i noszeniu na rękach. Wszystkim polecam nurofen- bezpośrednio na ząbki. Dziecko połknie, a jednocześnie trochę znieczuli dziąsełka. Tak radził stomatolog. Podobne te wszystkie calgele, dentinox itd prowadza później do czernienia zębów. Tak czy siak u nas nic nie pomagało- pomógł w końcu NUROFEN :)
Szafrankowa pisze:
Czy wasze dzieciatka tez tak mocno marudza?Myslalam ze po pierwszych zabkach to sie troche zmieni.
No to mam złą wiadomość ;) Jestem po wizycie u stomatologa i okazuje się że czwórki to dopiero jest przeżycie (i dla dziecka i dla rodziców ;) a trójki- najgorsze- prawdziwe kongo- bo są podobno najbardziej unerwione i może dziecko boleć i głowa, uszy, zatoki- wszystko... :(

Emih Nurofen taki dla dzieci? jest taki? w syropie czy jak? napisz szybko, bo ja się przymierzam do czegoś, a mąż lada chwila dotrze do apteki ;)

Straszysz, Emih, straszysz ;) A ja nadal się łudzę, że będzie bezboleśnie. Wszystko jeszcze przed nami. Zębów nadal brak ;) W Nurofen się zaopatrzę. No właśnie: syropek?

Gratuluję wszystkich nowych zębali!!!

Z tymi zębami to nie ma reguły.. nie straszcie tak:) dziecku mojej znajomej za każdym zębem dziecko łapie infekcję bo osłabiony ma organizm... następny znajomy powiedział że tylko pierwsze zęby to tragedia póżniej już jest spoko.. u nas obyło się całkiem bezboleśnie i prawie niezauważalnie - dwa zęby juz są... oprócz ślinienia i ogryzania wszystkiego co popadnie nic sie nie działo... kazde dziecko jest inne i już..

Dzis zauwazyłam ze idzie druga jedynka dolna, a przeciez jeszcze pierwszej dobrze nie widac a to juz draga poczułam

reklama
a mi sie wydaje że teraz nasze zabkujące dzieci są takie marudne przez ten upał, gdyby było zimniej to tak by tego nie odczuwały, ale ogólnie to na nic nie ma reguły, moja koleżanka mówi że jej córci wogóle nie marudziła przy zabkowaniu

a u nas już jeden zabek widoczny przy śmianiu a drugi tez juz suie wykluł :)

Do góry