reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ząbkowanie,czy to już? jakie objawy?

Gratulujemy wszystkim zębali!
U nas nadal nic. Kamilek nadal szczerbaty ;D
Aniam jak Weronika dumni zaprezentowała ząbki :)
Emih a może naszym ząbki wyjdą bezobjawowo :) Trochę optymizmu nie zaszkodzi ;)

reklama
Empolan właśnie dorwałam książkę i okazuje się że pierwsze ząbki mogą wyjść i ok 12 miesiąca. A są dzieci, którym objawy ząbkowania towarzyszą nawet 2-3 miesiącę ::)

My nadal czekamy i chyba trochę to jeszcze potrwa bo oprócz gigantycznego ślinotoku :p nie ma żadnych oznak ząbka ;)

u nas dziś się pojawil trzeci ząbek ;D dolna dwójka ;D (fajnie by było gdyby i górne jedynki ruszyły ;) ),bardzo się cieszymy! :)

cammi gratuluję :)

ithildin pisze:
A mi się dziś sniło, że Olek miał ząbki, i to prawie wszystkie!!!  ::)  A ja byłam zaskoczona, jak to zobaczyłam, i nie mogłam sobie darować, że to przegapiłam.....
A otem zobaczyłaś ząbki prawda?  ;D No bo mi też się śniły, takie ostre i każdy w inną stronę. Tylko nie wiem czy to super wróżba że "już tuż tuż"  czy coś złego (no bo żeby to podobno w śnie- zgryzoty  ::)

Czytam od początku cały ten wątek śledząc po kolei jak waszym dzieciaczkom szły ząbki bo Kasia ślizga piąstkami po dziąsłach, parska i pluje. od 2 dni strasznie, ciągle marudzi i płacze  ::) bidulkę dziś usypiałam pół godz na rękach) I Madzia33 Viburcol nie pomaga- od urodzenia na nią "nie działa" uspokajająco choć też polecała go moja siostra :( Wczoraj pomagało jej gryzienie zimnych gryzaków, a dziś? Kto to może wiedziec  ::)

Nigdy nie widziałam ząbkującego dziecka. Nie wiem czy to już czy nie. Niby dziąsełka są białawe i spuchnięte, ale najbardziej na dole dwójka albo trójka, aż boję się że to nie ząbek tylko coś innego :( Pewnie powychodzą jej hurtem (sama sobie i jej tego życzę 8) Najgorsze jest to że za żadne skarby nie otworzy buzi- podglądam ją tylko jak się śmieje albo je ::)

reklama
my bawiłyśmy się w stukanie metalową łyżeczką aż w końcu wystukałyśmy.. teraz już widać całkiem ladnie nasze ząbki (jeden ma już miesiąć!!)

Do góry