reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ząbki!!!

Natkowi od wczoraj pekly dziaselka na dolnych klach i tym sposobem Natek ma juz prawie 14 zebow.

reklama
u nas tylko piatek niet.... a kielki ma moje dziecie smieszne, takie troszke oddalone od dwojek wiec jak sie wyszczerzy to fajnie wyglada... ;-)

Musialam dlugo szukac tego watku bo zaniedbany;-) A Tuskowi wlasnie sie przebija dolna piatka, nie wiem jak inne bo nie chcialam juz miec pogryzionych palcow;-) i tak niezle mnie uciupal jak mu sprawdzalam jednego. Juz przynajmniej wiem z jakiego powodu kladzie cale rece do buzi i zgrzyta zebami jakby chcial je uszczerbac.

Jejku Natkowi najbardziej ze wszytskich zebow dokuczaja wlasnie piatki. Przychodzi do mnie co chwile i mowi ze go boli, kazuje sobie masowac. Dawalyscie moze cos na bol? i w jakich ilosciach? Pamietam ze raz pediatra nam mowila jakby bardzo bolalo to dac na noc pol lyzeczki panadolu. Tylko nie wiem jak sie maja teraz proporcje do wieku.

Tusiekn - nie tyle do wieku co do kilogramów.... na lopakowaniu powinno być napisane ile na kilogram masy ciała

Magdusiek wiem ze jest na opakowaniu tylko takie dawki co do kilogramow to sie podaje chyba jak dziecko ma wysoka temperature. No nic poki co mu masuje i kupie dzisiaj zel chociaz to i tak nie pomoze pewnie.

Jak u waszych dzieciakow z myciem zebow? Natek niedokladnie sam myje ale na szczescie pozwala sobie dokanczac, no i pokazalam mu dzisiaj jak plukac i zalapal momentalnie i nie chcial konczyc:-)

reklama
Natalia myje zeby kilka razy dziennie, sama się upomina, prosi o szczotke, pastę. Daje też nam myć - w sensie, ze my ejj myjemy, ale sama myje dośc dokładnie, łącznie z jezykiem :-)

Do góry