reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ząbki!!!

mnie kiedys zaczal wychodzic zab madrosci, ale nie wylazl...natura stwierdzila chyba ze mi nicnie pomoze...jak glupia bylam tak pozostalam ;D ;D ;)

reklama
A jak tam z zabkami u waszych maluchow? U mnie na nic sie niezapowiada, jak narazie. Zezyczkiem niby wypycha, slini sie, gryzie ale nic nie widac.

U nas idą i to chyba szybko, na dziąsełkach już widać ząbki ok 1-2 mm od górnej krawędzi. Mała ślini się, gryzie wszystko, czasem się obudzi z drzemki z płaczem, z rozwolnieniem wygraliśmy. Ale ogólnie bardzo dzielna jest ;D Tylko teraz kwestia kiedy ząbki przebiją skórę.

No właśnie chyba przechwaliłam.... bidula godzinę zasypiała i nie mogła zasnąć. Misia pogryzła, pieluszkę pogryzła, piąstki pogryzła. Jedynie na rękach na chwilę się uspakajała. Dostała viburcol i śpi. Oj chyba jednak i nas czekają gorsze czasy :( Jutro muszę się zaopatrzyć w żel na ząbkowanie i paracetamol w czopkach.

Ja to w ogóle nie umiem poznac czy zęby idą czy nie. Natalia pcha czasem do buzi nerowo łapki, czasem normalnie, tak na poznawanie świata ;) Coś tam ma inaczej, ale ja nie wiem, pewnie będe ostatnia która się zorientuje :D

Magdusiek ona po prostu bardzo nerwowo gryzie wszystko, płacząc i krzycząc przy tym. Stąd wiem, że to ząbki. Ale do tej pory naprawdę było bardzo ulgowo - dzisiaj aż mi się serce ściskało jak bidula gryzła wszystko i płakała.

Ignacy ma już dwa piękne ząbki - już je dobrze widać jak się uśmiecha - i całe szczęście łagodnie przechodzi ząbkowanie - czasem trochę pojęczy no i wszystko do buźki pcha....czasem właśnie tak nerwowo i się przy tym złości, ale nie płacze :)

reklama
ano właśnie u nas dziś po raz pierwszy taka sytuacja że tymek się rozpłakał w głos i jak mu dałam smoka to zaczął go gryźć a nie ssać. chyba coś ma to wspólnego z ząbkami, chociaż ja nic na dziąsłach nie widzę.... może ja ślepa jestem :mad:

Do góry