reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ząbki!!!

Patka,
nie wiem nie znam, ale wet powiedział, że jedynym, bezpiecznym, lekiem uśmierzającym ból, jest calgel, wmasowywany!! prze ok 10 minut. Tam jest substancja czynna, która wykorzystywana jest w znieczuleniu nasiękowym, w stomatologii.
już pisałam o tym kiedyś.
spróbuj masować`
jak bardzo boli paracetamol 150 mg

reklama
Nadia dziś znow miała temperaturę-stan podgorączkowy-i nic poza tym.. W poprzedni piątek miała gorączkę i nic poza tym.CO TO? :( Myślicie, ze zeby? Bo ja już się martwię! :(

tak miała co kilka dni? Może coś ją łapało i zwalczyła? Sama nie wiem, może jak się powtórzy to powinnaś zapytać lekarza. Gorączkę czyli ile? Dzieci w niektórych sytuacjach maja podwyższoną temp.

Właśnie wróciliśmy od lekarza!
Nic jej nie jest! Jak zawsze uśmiechała się do swojej ulubionej pediatry. Dostaliśmy tylko jeszcze skierowanie na badanie moczu, ale chyba to nie będzie to. Ale oczywiście wynik zrobimy.
Pediatra mówi, ze tak bywa i jeśli to sama temperatura to sie nie martwić.
W poprzedni piątek miała max. 38,2-pod pachą.wczoraj 37,7 a dziś rano 37,9. Na razie dajemy viburcol i tyle.
Kurcze, chłopcy też miewali różne przypadłości ale chyba byłam młodsza i nie przeżywałam tak.....a teraz na stare lata ;) o byle co zamartwiam się na śmierć...

No, tak może.
Ale okazało się jednak,,,ze ma zakażenie układu moczowego.Na tyle zaawansowane,ze musi brać antybiotyk.
Nasza pediatra powiedziała, ze prawdopodobnie ta jednodniowa gorączka tydzien temu była sygnałem rozpoczęcia infekcji. Wściekła jestem na siebie, że niechcąć przeszkadzą naszej ped. w domowym święcie zaufałam tydzien temu innemu lekarzowi w przychodni. A ona nawet nam wtedy nie dała skirowania na badanie moczu.

Małgosiu, sieje się. ale wynik ogólny moczu był tak zły, ze nie ma czasu. zeby czekać co się wysieje.
Ja się na tym do końca nie znam, ale naszą ped przede wszystkim zmartwiła ilość świeżych erytrocytów. Przy leukocytach powiedziała infekcja, aprzy erytrocytach świeżych -natychmiast antybiotyk.

reklama
Do góry