reklama
rogalinka myślę, że to mogą być jednak czwórki, mnie też się różne rzeczy przy wychodzeniu ząbków wydawały, i czasem ich rozmiar zaskakuje :-) ale czwórki wychodzą przecież przed trójkami, więc moim zdaniem to bardzo prawdopodobne, że Twojej córeczce wyszły czwórki a nie piątki. Zwłaszcza że piszesz, że za mało miejsca zostało na dwa ząbki. A czwórki wcale nie są takie małe ;-)
Pozdrowienia dla wszystkich jeszcze ząbkujących
Pozdrowienia dla wszystkich jeszcze ząbkujących
evelinee83
Początkująca w BB
u nas jak wychodziły piątki, to nie było za wesoło.przebrnęłam przez różne leki na gorączkę, ale chyba najskuteczniejszy się okazał Ibufen. Może sprobuj. Dziecku powinien zasmakować - ma słodki pomarańczowy smak.no ale najważniejsze, ze działa szybko
olcia23
list mama '05
Czesc dziewczyny!Qstatnio pytalam o te piatki,a teraz to dopiero mamy!
Nie dosc ze Benji sie slini ,bola go dziasla,leje mu sie z noska,to jeszcze zapalenie ucha sie przyplatalo :-( -jest na antybiotyku...
pozdrawiam
Nie dosc ze Benji sie slini ,bola go dziasla,leje mu sie z noska,to jeszcze zapalenie ucha sie przyplatalo :-( -jest na antybiotyku...
pozdrawiam
agnieszka81
Fan(ka)
A u nas druga piatka bez objawów troszkę się ślini i to wszystko, apetycik ma lepszy niż zwykle;-) i nawet nie marudzi;-)
olcia23 buuuu u nas też pierwsza piatka wiązała się niestety z kuracją antybiotykową bo coś nam się przyplatało, zdrówka dla malucha!!!!!!!może pozostałe wyjdą bez problemów jak u nas!!!trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam
olcia23 buuuu u nas też pierwsza piatka wiązała się niestety z kuracją antybiotykową bo coś nam się przyplatało, zdrówka dla malucha!!!!!!!może pozostałe wyjdą bez problemów jak u nas!!!trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam
Witam dziewczyny ja tez mam problem z moim dwuletnim Wojtusiem wychodzi mu dolna piatka i jest masakra!!! Mały marudzi ma temperature i na dodatek zapalenie dziąseł od wpychania wszystkiego do buzi.A noce to już całkiem koszmar budzi się co godzine z takim placzem że nie moge go uspokoic a pozniej tylko do mnie na kolana!!!!!! Napiszcie mi czy znacie jakis sposob na spokojny sen i na to jak mu pomoc??? Pozdrawiam i dziekuje!!!!!!
witajcietak czytam te posty i jestem w szoku,moj olek ma 15 miesiecy i wychodzi mu wlasnie czwatra piateczkaostatnie dni to byly naprawde ciezkiegoraczka przez 3 dni,malo spal,slini sie litrami,prawie nic nie jena szczescie chociaz pije,i mleczko i herbatkinapiszcie cos wiecej o zabkowaniu,ja slyszalam ze kly sa najbardziej bolesne(zeby oczne)jak szly waszym dzieciaczka zabki?jaki mialy wiek jak wyszly juz wszystkie?goraco pozdrawiam wszystkie mamusie a najbardziej te" zabkujace"
Gosiu moj Oli ma tak 2 jedynki u gory,dwie u dolu,2 dwojki u gory i dwie u dolu i teraz 4 piatki.takze nie wiem kazde dziecko jest inne,ale to co tu czytam,to jestem w szoku,ze 5 wychodza tak pozno,ze wogole tak pozno,bo niby do 2 latek dzieci maj wszystkie zabki,a niektore juz po roku.niby zeby ida po kolei ale jak widze ze nie u kazdego dziecka jest tak samo.napiszcie cos wiecejpozdrawiam goraco i czekam z niecierpliwoscia na wasze odpowedzi
reklama
wiesz co moze i masz racje,tym bardziej ze ciezko sie doliczyc bo maly nie daje sobie buzki za bardzo otworzyc,no ale te objawy sa takie straszne ze nie wiem jak bedzie znosil reszte zabkowno coz bede wytrwala,muszedziekuje za odpowiedz i pozdrawiam goraco
reklama