reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki naszych maluszków

Dawno mnie tu nie było :). Przyszła pora na to abyśmy i my się pochwaliły. Lenie w niedzielę pojawiła się prawa dolna jedynka :-). Teraz w nocy jest strasznie niespokojna chyba druga już tuż tuż.

reklama
a u nas zabkow brak. Mateuszek strasznie marudzi juz od jakiegos czasu ale jego starszy brat dostal pierwsze zabki w wieku 10msc takze mysle ze i teraz przyjdzie nam poczekac:-D

Amadeuszkowi wyszedł pierwszy ząbek gdy miał 6,5 miesiąca a wczoraj sie pojawił drugi a mały mężczyzna ma teraz 7 miesięcy i tydzień. Starszemu synkowi pierwszy wyskoczył gdy miał 10 miesięcy więc mimo ze bracia zupełnie inaczej znosili samo ząbkowanie i w innych miesiącach im sie pojawiły.:sorry2:

Załączniki

• madik 001.jpg
    madik 001.jpg
    69,3 KB · Wyświetleń: 80
wczoraj wystukałam łyżeczką pierwszego ząbka - dolną jedynkę!! przy karmieniu czułam się, jakby Igi miał w buzi kamyczki :) i sprawdziłam palcem a tu takie igiełki, jeszcze nic nie widać, trochę bielejące dziąsło. jak długo to może potrwać zanim ząbek całkiem się wyrżnie?

u nas zębolki idą już miesiąc (dwa ząbki razem) i jest ich narazie tak mniej więcej 1/3. Tak więc chyba dugo trwa taki proces. Myślalam, że wychodzą i już są.

Ja też ostatnio już wyczułam coś twardego pod dziąsełkiem (przy smarowaniu), no i ogólnie jeszcze barziej widoczne te zalążki się zrobiły. Trwa to już ze 2 miesiąc, wieć też się zastanawiam ile jeszcze. Oj cięzko ma moje dzieciątko z tymi zęborami.:baffled:

reklama
Do góry