reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbki,ah te ząbki...

reklama
GRATULACJE!!!
U nas nie ma śladu ząbków, choć zachowanie małej jak najbardziej wskazuje na ząbkowanie :dry: OD dwóch dni budzi się w nocy kilka razy (nie na jedzenie - pomarudzi i zasypia), wstaje o nieludzkich porach (dziś 4.30 :szok:), traci apetyt... Ale dząsła twarde.

u nas chyba coś idzie!!! lewa dolna jedynka. Wydaje mi się że coś ostrego wystaje i jak świecę latarką to tak jakby coś się przebijało, tylko Kamyk się rusza to nie mogę dokładnie obejrzeć. To by tłumaczyło to jego ostatnie marudzenie.

OGROMNE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH "UZĘBIONYCH" BEJBOLÓW :-)
U nas zębolków nie widać :baffled: .Choć tak naprawdę to nie wiem, czy widać, czy nie, bo Oliwka nie jest zbyt chętna do pokazywania swoich dziąseł :no: .Ale jeśli o mnie chodzi to wolę Oliwkę bez zębów, bo jeśli gryząc mnie samymi dziąsłami (taka z niej sadystka:tak: ) sprawia mi ból, to co to będzie jak wyklują się jej zębiska???:eek:

Kamykowi gratulacje!!!Sarze tez wyszły dwa naraz- rano ujrzałm jednego a wieczorem poczułam 2giego...nam sie chyba wybija cos na górze- narazie biała kreseczka- Sara straaassznie cierpi chyba- bo tu na raz tyyyle zebów idzie- płacze niesamowicie....wspomagam sie Dentinoxem ale nie za bardzo działa- moz echwilowo- pradzcie co jeszcz emozna procz zimnych gryzaków???
i 2 gie pyt- do uzebionych malców- jak mamusie dbacie o zabki- widziałm taki szczoteczki na palec- uzywacie?ja si eprzymierzam do jakiegos zakupu- ale nie wiem co mam kupic- Bara na zdj widac zuze ze szczoteczka- jaka masz?i jak szczotkujecie?jak czesto na sucho czy z sama woda czy z czyms?a moze Pola twój maz cos doradzi??

Meggi ja używałam Bobodent ale to ma chyba takie same skladniki jak Dentinox no i zimne gryzaczki...raz czy dwa podałam jej paracetamol w malutkiej dawce na noc jak bardzo bardzo marudziła i pomagało...

A szczoteczki kupiłam z Canpola zestaw 3 szczoteczek ok 10 zł,jest tam szczoteczka na dziąsełka,do pierwszych ząbków i dla starszych dzieci a szoruje Pauli zębole przeważnie po kaszce,deserku czy obiadku czystą wodą niegazowaną.

reklama
Do góry