reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki,ah te ząbki...

reklama
Nineczka trzymajcie sie dzielnie.Lolek tez nie da sobie do pyszczka zajrzec.Ja pasty nieuzywam, wode i szczoteczke na palec mamy.Ostatnio gdzies zaginela:confused:Przymiezam sie do zakupu szczoteczki z wloskami i wspolnego mycia zeboli.Ciekawe ile bede sie jeszcze przymiezac;-)

ja uzywam pasty ale seba nie specjalnie lubi je myc drze sie jakbym go ze skory obdzierala:no:wiec daje mu w kapieli szczotke do zabawy zeby jakos sie przyzwyczail
a do japki tez nie daje zagladnac bo od razu wrzask:baffled:wiec srednio na jeza moge cos zobaczyc:baffled:

Zaczęłam już wczoraj odp. na ten temat, ale piszę z doskoku, więc coś mi wypadło i nie dokończyłam.Kończę więc. My używamy pasty od 6 m-ca życia Majki. Ona od zawsze lubiła mycie (najpierw dziąseł) teraz zębów. Być może jest to kwestia przyzwyczajenia, bo do dawna używamy szczoteczek. 1 na palec, potem silikonowa, a od 2-3 miesięcy taka z włoskami (wszystkie 3 były w zestawie). Pasta owocowa (miętowego elmexu nie polubiła) taka dla maluchów od (chyba 0 lub 0,6 roku) do 6 lat. Myjemy tylko wieczorem przed snem a w ciągu dnia po posiłkach przemywamy wodą. Oprócz tego 2kropelki na dzień zymafluoru.
2 dolne jedynki są już imponujące a na górze 4 spuchnięte miejsca...w nocy pobudki, więc już się nie mogę doczekać kolejnych perełek...

Mateusz ma już 8 zębów ( 2 górne i 2 do;ne jedynki oraz 2 górne i dolne dwójki) .Zęby myjemy pastą od 6 miesiąca życia a Mateusz uwielbia je myć:-)

gratulacje dla mateuszka:tak:
a moj lobuz ostatanio wrzucil swoja szczoteczke do kibelka i musze zakupic nowa :baffled:nie lubi myc zebow to przyrzadu sie pozbyl;-)

Czesc, ja tez podaje kropelki fluoru, mieszkam we Wloszech, a tutaj jest on mozna powiedziec "obowiazkowy". Myje tez osiem zabkow mojego synka (ach, coz za imponujace uzebienie ;) ) pasta truskawkowa "Chicco", lubi ten rytual, bo przy okazji szczoteczka masuje mu dziaselka. Podejzewam, ze teraz wychodza mu kly i... "dzik jest dziki, dzik jest zly, dzik ma bardzo ostre kly", wlasnie tego zlego dzika przypomina, to chyba sa najokropniejsze zebiska te kly, zlosci sie teraz bardzo, szczegolnie wieczorami. Gryzie co popadnie, wpycha raczki gleboko, ech...

reklama
Gratulujemy uzebienia;-)
Ach te kly, moj Bobek tez ostatnio nerwowy ponad miare, wiec moze kly?????
Niech maluszkowi szybko wyjda i daja zyc:tak:

Do góry