reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki,ah te ząbki...

Kaira alez twoja malutka ma duzo zebow:-) My zatrzymalysmy sie na 8 ;-)
Pola30 mojej malej najgorzej wychodzily gorne jedynki.Fakt bez goraczki ale bylo przy tym duzo marudzenia i pobudki w nocy. Ale kazde dziecko przechodzi inaczej.Ale az boje sie jak bedzie z tymi trzonowymi.

reklama
Agnes nie każdy ząbek wychodzi jednakowo więc może będzie ok. nie ma co martwić się na zapas:-).
Kaira Twoja Paula to zawsze szalała i widzę że tak już zostało...gratuluję takiej ilości ząbków...
a moja Lilka gryzie wszystko, wczoraj np tak się do mnie przytulała że aż mnie ugryzła w ramię a ja...tak wrzasnęłam i ze złości pyrgnęłam ją na łóżko...:zawstydzona/y: ależ było płaczu potem przez najbliższe dwie godziny...

Gratulujemy Paulince:-):-)
U nas 7 zeboli a 8 szykuje sie do wyjscia,Kazdy okupiony jest placzem, marudzeniem i brzydkimi kupkami.

Dziękujemy ciotuniom za gratulacje!!
A jeszcze chciałam się zapytać czy używacie już pasty do zębów??pewnie było gdzieś wspomniane ale znaleźć nie mogę przy tej ilości zaległych postów:-(bo tak sobie pomyślałam że przy tylu zębach już chyba trzeba pasty używać czy sama woda wystarczy??

Kaira słyszałam że są jakieś specjalne pasty do zębów bez fluoru i połknięcie takowej niczym nie grozi ale ja osobiście uważam że nie powinno się przyzwyczajać dziecka do połykania a nie wiem na ile takie dziecko 10-cio m-ęczne zrozumie...słyszałam też opinię że pasty powinno się używać odkąd dziecko nauczy się wypluwać i wtedy używanie takiej pasty ma sens...no chyba że się mylę...:confused:

U nas w dalszym ciągu 6 zębów i najgorzej wychodził pierwszy, bo z dużą gorączką (przecież zatrzymali nas wtedy szpitalu :-() i w sumie teraz szykują się dolne dwójki i jest dużo marudzenia, wybudzanie, płacz i mlesio tylko pomaga.
A pastę do zębów kupiliśmy nenedent czy jakoś tak, ale jeszcze nie używaliśmy, wyrodna matka nie może się zabrać za czyszczenie zęboli. Oby nie było za późno, bo to nie ja będę cierpieć (jak zwykle z maluszkami)

U nas chyba kolejny zębol się pojawia tylko nie wiem który, bo mała nie daje sobie zajrzeć w paszczę po dobroci. Marudna jest straaaszliwie. Osiwieję zanim jej te zęby wylazą :no: Mój biedny kręgosłup już wymaga wstawienia kija od szczotki dla wzmocnienia :eek:

reklama
Oj biedna Haneczka, niech już ten ząb wyjdzie i da biedulce i mamusi spokój. trzymam kciuki żeby noc minęła spokojnie a jutro w uśmiechu zabłyszczy nowy nabytek;-)

Czyli pozostaniemy przy wodzie. zakupiłam już nową szczoteczke z włoskami:happy:

Do góry