reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki,ah te ząbki...

reklama
Gratulujemy Oliwce oryginalnego uzębienia :happy2:

Hani wyłażą górne jedynki. Powoli ale na szczęście bez wielkiej tragedii.

oj chyba tak nie moglismy sie ich doczekac a tu juz slicznie rosna Marta badzo plakala calymi godzinami jak jej sie wyzynaly czy wasze dieciaczki tez tak plakaly i jak tak to czy przy pierwszych czy przy kazdych nastepnych tez???:sick:

Maju! Madzia bardzo ciężko znosi ząbki. Mam płacz, zrywy nocne, gorączkę a nawet czasami biegunkę!:baffled: Ma teraz obie dolne jedynki i górne dwójki( hehe rasowy wampirek). Teraz wychodzą jej górne jedynki, już je widac, ale się jeszcze nie przebiły. Widac też jedną dolną dwójkę. Muszę powiedziec, że z każdym następnym zębem objawy słabną i zanikają. Owszem jest marudna i popłacze w nocy, ale ostatnio nie miała już gorączki ani biegunki. :happy2: To nie jest niestety reguła, bo córcia mojej siostry każdy ząb ma strasznie przepłakany.:eek:

Martuni gratulujemy zabkow:-)Maju u nas zeby wychodza bolesnie i dlugo.Karolek zabkuje od 3 miesaca a ma 4 zabki.Placz, brak apetytu, brzydkie, biegunkowe kupki na zmiane z zatwardzeniem, goraczka, marudzenie.Teraz mamy pauze i nie wiem czy to dlatego, ze zastopowaly zabki czy dlatego, ze teraz bedzie lepiej.

kurcze to u nas nie ma ani goraczki ani biegunek ale placze przerazliwie obyscie mialy racje i aby z kazdym nastepnym bylo lopiej:tak:

reklama
Maju, kazde dziecko inaczej przechodzi zabkowanie - najczesciej jednak jest to ciezki okres zarowno dla dziecka jak i rodzicow. Martwimy sie czy aby na pewno wszystko w porzadku i zalujemy naszego malenstwa. Wydaje mi sie ze cierpienie malucha (w zwiazku z zabkami) jest wpisane w jego niemowlecy okres. Moj synek zabkowanie znosi bardzo dobrze - ma na dole dwie jedynki, nie ma garaczki, ani dziwnych kupek, nie placze - troszke sobie w nocy pomarudzil przy pierwszym zabku, drugi wyszedl bez marudzenia. Ale kazde dziecko przezywa to w inny sposob.

Do góry