reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawy z dziećmi, rymowanki, piosenki itp. :-)

reklama
kasiu nie robimy wszystkiego naraz;-) Co do wstydzenia się, to Marysia ma podobnie. Jak jej nie wychodzi to się strasznie zraża i denerwuje. A ja też ją chwalę za wszystko, jestem autentycznie dumna z tego co robi... u mnie trochę pomogło przestawienie ostatnio na inny rodzaj pochwał, ten opisany w "rodzeństwo..." Czyli bardziej opisowy. "ooo... widzę, że narysowałaś zieloną kreskę, i kilka czerwonych, lubię kolorowe obrazki". Ale generalnie Marysia nie należy do przebojowych dzieci.

taaa.... a melodia jeszcze lepsza:baffled: moje dziecko nie ma słuchu:sorry2:
trasiula niemożliwe:laugh2: to ja mam genialne dziecko: koloruje, 'rysuje' (właśnie parę dni temu narysowała głowę kota:shocked2::tak:muszę obfocić to dzieło) i melodyjnie śpiewa:-D a tak na poważnie Emi uwielbia kolorować kredkami, flamastrami, farbkami, czym się da, plus stempelki, najbardziej lubi jak ktoś rysuje, ona potem koloruje, i nawet pomału zaczęła starać się nie wychodzić za linie:tak: co do śpiewania to nie powiem ale dużo piosenek zna, zresztą jak i rymowanek, rewelacyjną ma pamięć gadzinka jedna! dziś np podczas kąpieli śpiewała "Szczotka, pasta..." i "Konik na biegunach" Urszuli i "Szła dzieweczka do laseczka":-D tylko proszę mi nie komentować, że to teściowa nauczyła, bo to... ja:-D

felka tak, mamy te duże mapy Mizielińskich, tych od Mamoko. Kupiłam bardziej dla siebie i Marcina, dla Marysi miało być przyszlościowo, ale wsiąkła. teraz nawet ogląda zwykły atlas samochodowy i chce wiedzieć, gdzie kto mieszka i którędy do niego dojechać:tak:

felka Marysia zna słowa wszystkich piosenek, ale nie chce ich spiewać, to dopiero gadzina! potrafi zarapować wszystko... albo ostatnio np zaczynam spiewać "była sobie żabka mała" a Marysia po pierwszym zdaniu mi przerywa i pyta" dlaczego żabka poszła sama na spacer? bez pytania?" wszystko rejestruje i rozumie, tylko z melodią kiepsko:baffled:

no ale rapowanie to odmiana śpiewu więc chyba nie jest tak źle;-) dla mnie to jest niepojęte jak dzieci mogą mieć tak świetną pamięć?:tak: moja Emi z reguły nie pozwala mi śpiewać, jak włączam piosenki; mówi, że: muzyczka sama śpiewa, ty mamusiu nie musisz:sorry2::-D

Ja w temacie śpiewania - Młoda śpiewa/deklamuje b. dużo, wyraźnie i długie fragmenty, w nawiązaniu do sytuacji tj. jest balonik no to "Baloniku nasz malutki...." Repertuar: "Wsiąść do pociągu", "Kaczka dziwaczka", "Na wyspach Bergamuta" - to pamiętam. Jak nie rozumiem np. gra radio w aucie to pytam o czym śpiewa, to mówi o piesku/żabce itp. I co dziwne - śpiewa b. ładnie. Muzyki jakoś sobie nie życzy ostatnio włączać.
Krysia jakoś nie czuje potrzeby bawienia się ze mną, bardziej jestem do pomocy jak coś nie wychodzi jak trzeba czy z czymś nie daje rade. Ostatnio pamiętam gotowanie i częstowanie herbatką. I układanie puzzli z książeczek - idzie średnio.

reklama
Ja w temacie śpiewania - Młoda śpiewa/deklamuje b. dużo, wyraźnie i długie fragmenty, w nawiązaniu do sytuacji tj. jest balonik no to "Baloniku nasz malutki...." Repertuar: "Wsiąść do pociągu", "Kaczka dziwaczka", "Na wyspach Bergamuta" - to pamiętam. Jak nie rozumiem np. gra radio w aucie to pytam o czym śpiewa, to mówi o piesku/żabce itp. I co dziwne - śpiewa b. ładnie. Muzyki jakoś sobie nie życzy ostatnio włączać.
Krysia jakoś nie czuje potrzeby bawienia się ze mną, bardziej jestem do pomocy jak coś nie wychodzi jak trzeba czy z czymś nie daje rade. Ostatnio pamiętam gotowanie i częstowanie herbatką. I układanie puzzli z książeczek - idzie średnio.
kurcze, forever jakoś nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić, serio! pamiętam już wcześniej jak pisałaś, że Calineczka dosyć samodzielna/niepotrzebująca towarzystwa, jeżeli chodzi o zabawę, ale nie umiem tego pojąć, porównując do mojej Emi

Do góry