reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawy i zabawki naszych dzieciaczków- polecane i odradzane

hejka :-) my niedawno kupiliśmy dla Wiki odkrywczy domek KIDDIELAND -PROMOCJA- ODKRYWCZY DOMEK+ GRATIS 20zl (1222278256) - Aukcje internetowe Allegro byliśmy w sklepie dla dzieci no i tak mi się spodobał że musiałam jej go kupić i nie żałuję bo mała potrafi się przy nim zabawić nawet z 40minut!!! a u niej to naprawdę coś bo szybko się nudzi i kombinuje co tu zbroić hehe jestem strasznie zadowolona z tego zakupu tak więc wam również polecam!:-) Tu na tej aukcji jest napisane akurat że zabawka przeznaczona niby od 18m ale jak ja ją kupowałam w sklepie to na opakowaniu jest 12m+ w każdym razie dla Wiki to był strzał w 10! :)

Też mamy ten domek i podpisuję się monia pod twoim postem obiema rękami. To super zabawka. A co do edusia to my mamy szczeniaczka-uczniaczka ale mooim zdaniem jak jest nastawiany na te cichsze dźwięki to nie jest za głośny

reklama
U nas furorę robią piłki piłeczki baloniki. Uwielbia zabawy z piłka siadamy naprzeciw siebie i kulgamy pilkę. A jeszcze lubi stary niedzwiedz. Jak syszy ze zaczynamy tak śpiweać to szykuje się do ucieczki i na hasło niedzwiedz łapie ucieka z piskiem na czworaczka:) a i książki - ma swoją pólkę i wyjmuje sobie swoje ksiązeczki i kilka minut dziecka nie ma tak się zaczyta:)

trochę odkurzę nasz zapomniany wątek o zabawach hehe a apropo odkurzania ...moja Wika co chwilę tylko korzystała z okazji by wejsc do kuchni lub do lazienki i dorwać jakąs szmatkę, miotełkę lub mopa. tak więc jak byłam dzisiaj na zakupach kupilam jej zestaw do sprzatania, jest tam wiaderko z takim wkladem gdzie sie mopa wyciska, mop, miotla, mala zmiotka i szufelka, Mała jest zachwycona jak jej pokazałam to az jej sie oczy zaswiecily upodobała sobie w szczegolnosci tą większa zmiotke i caly dzien z nia biega i zamiata wszystko i wszedzie, no cóz musze uwazac zeby teraz czegos nie strąciła ale przynajmniej dała spokoj naszym mopom hehe :)

Ewusek-dzisiaj oglądałam ten domek i kupimy go Zuzi na Mikołaja, a pod choinkę dostanie jeździk.
Kupiłam jej zebrę,
FisherPrice Bounce 'N Spin Zebra – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
ale Zuzia jest za mała i nie dosięga nóżkami i to sporo, więc pewnie za 3-4 mies. Bardzo chciałaby się na niej bujać, próbuje-ale muszę ją trzymać, bo spada na jeden bok.
No i z nocnikiem mamy podobnie, nóżki wiszą w powietrzu, więc może jeździk sprawi jej radość, bo to jeszcze 2 mieś.do Świąt.

Wiecie, wprawdzie to zabwka taka bardziej chłopięca-ale Zuzia uwielbia ją-farma i traktor, mogę śmiało polecić dla chłopców.
Activity Farmhouse with Tractor and Trailer Set – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores

A co macie w planie na Święta?

kurcze ja to nie mam pomyslu ani co na swieta ani na mikolaja a w dodatku moja iskierka ma jeszcze imieninki 23 grudnia wiec 3 prezenty potrzebuje a pomyslu zadnego... chyba jej kupie taka maskotke na biegunach NAJWIĘKSZY SŁOŃ - Z DZWIĘKIEM 3 KOLORY TANIO! (1277009855) - Aukcje internetowe Allegro chcialam to kupic juz wczesniej na roczek ale w koncu kupilismy cos innego wiec moze to bedzie jednym z prezentow a co jeszcze to nie mam pojecia :(a wy jakie pomysly macie

U nas z zabawkami jest prawdziwy problem , nic małej nie interesuje , nie wiemy właśnie co kupić na gwaizdkę ,niestety narazie mieszkamy kątem u rodziców i mamy mały pokój dla nas 3 wię duże zabawki odpadają. Na mikołaja chyba kupimy jakieś ksiązeczki bo lubi ogladać , a na gwiazdkę nie mam pojęcia. Od paru tygodni piszczy widząc reklamę szczekającego pieska wiec może coś takiego? W ogóle ma manie na punkcie zwierzaków. Piszcie swoje pomysły na prezenty gwiazdkowe albo sprawdzone już zabawki.:)

A ja proszę o jakieś rady dotyczące zabawek do kąpieli. Na Mikołaja chciałabym właśnie takowe zakupić, może ma któraś sprawdzone i może polecić?!

reklama
Do góry