reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZABAWY i STYMULOWANIE rozwoju maluszków

mnie się wydaje, że z jednej strony kiedy dziecko jest tak wszystkiego ciekawe, to jest na plus, bo rozwija się i poznaje nowe rzeczy, a to do rozowju dziecka jest potrzebne :-) wiadomo dziecko nie zawsze będzie się tylko zabawkami interesowało, ale po to my jesteśmy, żebyśmy nauczyły nasze pociecy, co wolno, a czego nie :-)

reklama
Moja małą interesuje dosłownie wszystko....:) najbardziej niszczenie i rozwalanie. Ale pozwalam jej na to w granicach rozsądku. Tez chcę stymulować jej rozwój 9 choć rozwija się super!), ale nie chcę przesadzać... uczenie czytania, liczenia...jakoś mnie nie przekonuje...fajne miejsce z mądrymi pomysłami zanalazłam tu: Inteligentne Zabawy. Zabawy z dziećmi.

polecam Robaki-bawiaki :) od fisher price
Zabawka mozna powiedziec eco - nie wymaga baterii :)
Cztery kolorowe robaczki , można nimi po manipulować i albo się schowają albo wyskakuja. Dziecko wciska robaka aby potem za pomoca pokretelek, przycisku czy przesuwki zmusic robaka do pojawienia sie :)

też słyszałam o robakach :) polecam też pieska interaktywnego od FP, świetnie się sprawdza :) poza tym, skoczek firmy Arti, daje szerokie możliwości do szaleństw Olci ;)

ja to bym chciala kupic cos mojej kuzynce. ma 8 miesiecy i chcialabym kupic jej cos rozwojowego tzn. chodzi mi o jakies zabawki z dopasowywaniem ksztaltow w sklepach sa takie rzeczy dostepne ale plastikowe i pisze na nich wyprodukowano w ....... hm... takie cos z gory odpada wole cos bardziej ekologicznego moze moglby mi ktos cos doradzic?

Witajcie Mamy,
ja z moją córą chodziłam na zajęcia. W Krakowie są np. takie Kreatywka - to są akurat ogólnorozwijające muzyczne. Prowadzą instruktorki, które znają milion zabaw. Masuję moja malutką codzienne śpiewając jej przy tym. Kupiłam sobie też takie piłeczki i woreczki jak na zajęciach. Pójdziemy chyba znowu, bo córa moja świetnie reagowała na towarzystwo innych niemowlaków:):-)

reklama
Do góry