reklama
hej) ja też pracuję z moim maluszkiem tą metodą ( Glenna Domana) Jest to zestaw do wczesnaej nauki czytania dla dzieci od 6-go mc do 6 lat. Polega na pokazywaniu 5 wyrazów 3x dziennie. dziecko ma tylko przez chwilkę skupić wzrok. Jest to nauka a zarazem świetna zabawa. Gotowe zestawy dostępne są np na allegro. Ja z moim synkiem pracuję tą metodą od czterech mc. polecam i życzę miłej zabawy))
Arcobaleno
Mamusia Nikosia
Ja polecam matę edukacyjną, mój Nikoś ma 9 tyg i w ciągu dnia kładę go na niej nawet klika razy. Raz zdarzyło mu się leżeć tak leżeć 40 minut. Często się wtedy kładę obok i do niego mówię i ruszam też zabawkami.:-)Kiedy zaczyna się już nudzić i zaczyna płakać to szybko go z maty zabieram aby nie kojarzyła mu się z czymś nieprzyjemnym.
Z tym balonem to fajny pomysł, muszę spróbować.
Z tym balonem to fajny pomysł, muszę spróbować.
marczelitto85
wurcel purcel
Ja wam powiem że czytanie o dziwo w okresie niemowlęcym doskonale wpływa na jego rozwój. nawet jak maluszek śpi można a nwet według mnie trzeba czytać bajki puszczać muzyczkę itd.
ważne jest to żeby nie myśleć o takim niemowlaczku jak o roślince która nic nie ruzumie to jest taka malutka gąbeczka która chłonie wszystko to co jest przedstawiacie, tylko pamietajcie że chłonie wszystko i dobre emocje i te złe również dlatego trzeba bardzo na to uważać. wszystko w Waszych rękach rodzice!!!!
reklama
Czy znacie jakieś inne bajki/wiersze dźwiękonaśladowcze niż "ptasie radio" i "lokomotywa"? Chciałabym zacząć czytać swojej siedmiomiesięcznej córce, bo dowiedziałam się, że w tym okresie dzieci zwracają duża uwagę na dźwięki.
Podziel się: