reklama
mommy123
Zaciekawiona BB
A moze któraś mama polecić zabawy z dwulatkiem który ostatnio prawie wogole nieużywa zabawek tylko za mama chodzi!
no pewnie - niech robi wszystko z tobą zabawą będzie dla niego krojenie z Tobą warzyw do obiadu, zamiatanie, ścieranie kurzy. Niech łazi za Tobą ale przynajmniej robi coś rozwojowego, uczy się czegoś Ja wiem, co mówię, bo moja córka też miałą taki etap wtedy codziennie razem gootwayłyśmy obiad (stała na krześle dostawionym do blatu), sprzątałyśmy, ona mi "pomagała" w ubieraniu się, a ja jej itd.
mommy123
Zaciekawiona BB
co do zabawek, to u nas zawsze krlowały klocki i córka dostawała coraz to nowsze zestawy itd. Ale teraz dostała od chrzestnej świetne klocki - Chicco App Toys - nie wiem czy w ogóle słyszałyście, bo to raczej nowość (w temacie klocków od roku jestem mega obeznana, a dopiero teraz je widzę w necie). Są różne zestawy - my mamy do "pieczenia" ciasteczek. I jak zbuduje się z nich budowlę, to można wejść na tablecie aplikację (do ściągnięcia za darmo), "najechać" na te klocki i one ożywają U nas np. małej się pojawiła świeczka na jej ciasteczku - to od razu śpiewała Sto Lat można też na tablecie to dotykać, to wybuchają Naprawdę świetna sprawa i na pewno kupimy jej na Gwiazdkę inny zestaw (myślę o dinozaurze) )
tosienka88
Fanka BB :)
A ja może przedstawię tablice manipulacyjną. Proszę o polubienie naszej strony na fc https://www.facebook.com/Tablica-manipulacyjna-Zuzu-450877365105004/
Załączniki
zabawki ważna rzecz ale trzeba pamiętać aby dzieci pobudzać również innymi rzeczami. Ja oprócz zabawek kupuję i zamierzam kupować pościele dziecięce z postaciami z bajek. Zwróćcie uwagę, że dziecko będzie powoli zmieniło swoje nawyki i od zabawek będzie przechodziło do bajek! I jak je oderwać od telewizora? Ano poprzez zakup np pościeli do pokoiku dzięki czemu dziecko będzie miało poczucie obcowania z postaciami z bajki. Pościeli jest bez liku np w tym sklepie https://zaira.pl/pl/c/Posciel-dla-dzieci/9 . Wystarczy kupić i dziecko już znajdzie sposób na zabawę również zabawkami. Ważne aby miało klimat
własnie moja córa również ciagle chce wszystko ze mna robić ale ostatnio az za bardzo uparla się ze bedzie ze mna ziemniaki strugac ;/ dawałam jej żeby je umyła to nie chciala mi noz zabrac a jaka była na mnie obrażona że jej nie dałam
Mojego synka ulubione zabawki to Biedronka z uciekających zwierzaków (baterię zmieniałam co drugi dzień) Pies-pchacz Fischerprice, stolik interaktywny, Traktorek z przyczepką (ze zwierzątkami które po włożeniu wydawały dźwięki), piłki - najlepsze takie grzechoczące oraz wszystkie zabawki które można naciskać. Sprawdziła się nam też kostka interaktywna - z róznymi ścianami. Jak mu się coś nudziło, to chowałam na tydzień i potem znów było super fajne
reklama
Ja polecam poczytać trochę na temat zabawek bo często nieświadomie kupujemy zabawki szkodliwe dla naszych dzieci: Link do: Szmaciane zabawki ekologiczne | ecocafe.pl
Więcej znajdziecie w powyższym artykule. Teraz trochę inaczej podchodzę do kupna pewnych zabawek.
Więcej znajdziecie w powyższym artykule. Teraz trochę inaczej podchodzę do kupna pewnych zabawek.
Podziel się: