reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zabawki

Mój synus najbardziej lubi książeczki...nieraz przez godzine potrafi je czytać ...oczywiście po swojemu bo nie potrafi jescze zbyt wiele mówić:) Lubi tez jak mu sie czyta:)
Grające zabawki są ok ale najwyżej na kilka minut,potem sie nudzą:)
Poza tymi książeczkami to lubi jeszvze pisać a wiec najlepszy jest znikopis bądź tez kredki i kartki:)

Ale to wiele zalezy od dziecka niektóre uwielbiają pluszaki inne książeczki w jeszcze inne klocki wiec ile mam tyle opinii i rad :)

reklama
Dla starszaków, takich około 2,5 - 3 lata polecam nowość fisher price śpiewaki słodziaki Fisher Price # ŚPIEWAKI SŁODZIAKI # NEW R7556 RED (1520476543) - Aukcje internetowe Allegro Nasza córa dostała 2 takie śpiewające stworki i ma nie lada radochę. Początkowo było jej trudno naciskać na brzuszek - wtedy maskotki wydają dźwięki, gdyż jednocześnie wkładała palce do buzi stworka - przy śpiewaniu poruszają ustami. Najlepszą zabawą wtedy było rozbieranie i ubieranie pluszaków, układanie do snu w wózku młodszej siostry, mycie im zębów własną szczoteczką (chciała też pastą, na szczęście wybiłam jej ten pomysł z głowy ;-) ). Później tatuś zainteresował się zabawkami i teraz dają koncerty na 2 głosy - śpiewaki mają opcję śpiewu synchronicznego, dlatego warto kupić choćby 2. Normalnie w każdy dzień, przed drzemką musi odbyć się koncert, bo inaczej okropny płacz. Śpiewaki oczywiście śpią z nią, także gdy gdzieś jedziemy samochodem, to zabawki muszą być. Ogólnie są to bardzo fajne zabawki, wykonane z miłego materiału, zastanawiam się tylko jak je ewentualnie wyczyścić by nie zepsuć mechanizmu. No i jeszcze jeden minus, to brak regulacji głośności.

A ja w trochę innym klimacie ;-) Po urodzeniu Młodszej córci odważyłam się i założyłam internetowy sklep z drewnianymi zabawkami, sprowadzam różne zabawki, które osobiście pamiętam z dzieciństwa (drewniane pociągi, składające się żyrafki, pudełeczka drewniane na mleczne ząbki, pacynki, teatrzyk), a są też bardziej nowoczesne (magnetyczne kółko krzyżyk, koraliki do nawlekania, laleczki do ubierania). Zabawki są śliczne i - jak na drewniane zabawki - niedrogie :happy: Klienci są bardzo zadowoleni, a dzieciaki zachwycone. Polecam się więc i Wam, kochane forumowiczki :biggrin2:

Zapraszam na www.bavarka.pl i ciepło pozdrawiam :biggrin2:

Polecam- robaki-bawiaki :) Fisher price
Prosta, kolorowa zabawka nie wymagajaca baterii.
Dziecko wbija jednego z 4 robaków aby potem za pomoca przesuwek, przyciskow i pokretelka "zmusic" je do wyskoku :)

Witam

Kupując zabawki, zawsze zwracam uwagę na jakość ich wykonania.
Często spotykam się z zabawkami które mogą stanowić niebezpieczeństwo dla zdrowia naszego maluszka.
Niebezpieczeństwo stanowią często ostre krawędzie zabawek, oraz odlatujące małe elementy które dziecko może połknąć.
Polecam zabawki znanych , sprawdzonych firm.
Rodzaj zabawki jaką dziecko polubi bądz nie, jest sprawą indywidualną.
np. są chłopcy bawiący się w kuchnie dla dzieci, oraz dziewczynki wolące pojazdy niż kuchnie bądz lalki.
Osobiście często kupuje zabawki w tym sklepie: Sklep z zabawkami , gdyż mają tam tylko markowe produkty.
Moja córcia ostatnio oszalała na punkcie kucheneczki Fisher-Price.
kuchnia%20fisher2.jpg

Pamiętajmy także o tym że sama zabawka nie sprawi małemu dziecku dużej radości, jeżeli nikt się z nim nie będzie bawił.
Pozdrawiam wszystkie mamy ;-)

reklama
To ja polecę jeszcze jedną zabawkę FP. Mimo, że mamy córeczkę w naszej kolekcji znalazł się ostatnio W Kółkowicach Tor wyścigowy. zabawka może nie robi furory jak stoliczek czy krzesełko, ale Niunia lubi puszczać po torze 2 małe samochodziki, zwłaszcza, że wtórują temu dźwięki jak na torze F1. A że córka zapatrzona w tatę to i formułę 1 uwielbia, więc zabawka też cieszy :-)

Do góry