reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZABAWKI - te mądre, uczące i fajne :-)

reklama
Madzioolka super, może ściągnę dla Mai na urodziny
właśnie dziewczyny, może zacznijmy rzucać tutaj pomysłami na prezenty urodzinowe? obawiam się, że jeżeli czegoś nie zasugeruję co poniektórym, Maja zostanie zasypana tandectwem. Ja polecę Wam (mimo, że plastikowy) domek Kiddieland Kiddieland Odkrywczy Domek 32730 - Ceneo.pl Maja dostała go rok temu na urodziny i dalej się nim lubi bawić

moon moja babcia chce kupić zestaw lekarz, natomiast dziadków chciałabym żeby kupili właśnie domek dla lalek, nawet ich nie namawiam na drewniany, bo w fajnej cenie są, ale oni mnie nie słuchają a domek i tak będzie u nich;-) jeden domek mają, ale taki mały, Emi już z niego wyrosła i się nim nie bawi; dobry pomysł to klocki duplo (zadnych jeszcze nie mamy, tylko polskie klocki)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.

Jaki prezent poleciłybyście najbardziej na roczek dla mojej Emilki ;)
Chciałabym kupić jakąś porządną zabawkę, która wpłynie na jej rozwój. W sklepach dużo zabawek "chwali" się, że są edukacyjne, ale jakoś nie jestem do tego przekonana

Mrsmoon - dobry pomysł, ja nieustająco robię listę prezentów.
Myślę o rowerku - Młoda była zainteresowana tymi widzianymi w zoo - ale nie wiem czy gabarytowo byłby taki dla niej. Ale z drugiej strony klamociarnia.... :baffled:
Martadelka - ja mam dla Młodej domek dla lalek drewniany właśnie, i chyba zwierzątka w nim zamieszkają bo odpowiedniej rozmiarowo lalki brak - jakimi się Emilka bawi ? Duplo - ja mogę polecić. :-p
Co do tematów ... spożywczych czyli zabawek kuchennych to Krysia jakoś nie specjalnie często bawi się warzywami, owocami i rybą z Ikea więc temat raczej nie dla Niej, zresztą mamy przyobiecaną kuchnie od Chrzestnej - różową zapewne :blink:.
Myślę o piaskownicy na działkę do wciśnięcia Tacie.... My jakiś "poważniejszych" prezentów możemy się spodziewać li tylko od Chrzestnej. Po Babciach raczej niczego.... Chrzestny pewnie swoim stylem wpadnie na 5 minut kiedyś wieczorem z czym tam bądź - wątpie żeby przyszedł na urodziny - inszych ewentualnie obdarowujących brak, poza ewentualnymi gościmi na przyjęciu urodzinowym.

ja też duplo polecam, mamy 2 zestawy, teraz planuję coś ze zwierzątkami, a zestaw lekarza też fajny (moja mama wpadła na ten pomysł, bo Maja ostatnio bierze duplo i bada się po brzuszku:-D)
forever biegowy rower? myślę, że gabarytowo ten puky najmniejszy byłby dobry dla Krysi

Martadelka szaleństwo bo fundowane przez babcię :p pokazałam T, on przesłał linki swojej siostrze a siorka pokazała mamie, mama kazała zamówić oba zestawy :p Zrobiłam to troszkę z premedytacją bo teściowa wpadła do nas akurat jak Maja bawiła sie tymi kubeczkami które Jej zrobiłam z tektury i juz cos częła napomkiwać i kuchniach nie kuchaniach więc ją przystopowałam że kuchni jakotekiej Maja nie chce bo nie ma miejsca w pokoju (pokój mały) ale akcerosia to i owszem i żeby nie kupili plastikowej tandety to podstępnie ich ubiegłam :-):-D

Maja też ładnie bawi się Duplo i w przypływie eufori chciałam zasadzic się na zestaw "Dom rodzinny" (chyba Marysia Trasi ma) ale po chwli namysły stwirdzam że sam domek wolę zeby był drewniany. W leroy merlin widziałam nawet fajne zestawy mini-mebelków drewnianych do samodzielnej dekoracji :)

My rowerek mamy z zeszłego roku trójkołowy, coś w tym stylu: REWELACJA! ___ Rowerek trójkołowy Arti Moby DELUXE (3142917585) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i biegowego nie rozważam raczej. Może w przyszłym przesiądziemy się na większy...

Jestem "ZA" pomysłami prezentów choć nie wiem jak to przełożyć na rzeczywistość - u nas nikt nigdy nie pyta co kupić i potem Maja dostaje dwa takie same chodziki pchacze (na roczek) albo telefon Fishera (na ostatnie święta gdzie była to zabawka dla wieku 12m czyli już o wiele zbyt dziecinna dla Majki) w zestawie z wielką plastikową paskudną lalką ;/
Jedna tylko ciocia przed kupnem najmniejszego nawet drobiazgu dzwoni i pyta czy mi się będzie to podobało, czy nie wielkie, czy będzie pasować....

forever Emi ma dwie ulubione lalki (takie bardziej szmacianki, małe) Zuzia i Krysia:-D karmi je, wozi wózkiem, myje itd ta lalka z akcesoriami od dziadków za ponad 100zł była dosłownie na niecały miesiąc, teraz leży w kącie, a te ukochane za grosze były;-)
Madzioolka Emi ma też tego typu rowerek jak Maja, i samochodzi do odpychania sięc rowerku raczej nie planujemy kupić; ja to bardziej myślę pod kątek dziadków, żeby im coś podsunąć, moi rodzicie pewnie dadzą pieniądze, my sami Emi pewnie nic spacjalnego nie bedziemy kupować:zawstydzona/y: za to bardziej myślę o samych urodzinkach (jedzonko, mam pomysł na dekoracje itd)

Ostatnia edycja:
reklama
Mrsmoon - a gdzie byliście dokonywać rowerowych przymiarek ? :-p
Madzioolka - polityczne :-p
Martadelka - ja się wogóle niczego nie spodziewam od Babć... Jakie dekoracje ? Pochwal się. My mamy banner z zeszłego roku - tylko cyfrę zmienić. A gdzie lalki kupiłaś ? Ja ze dwie potrzebuję a na Allegro całą rodzinę widziałam a nie jest mi potrzebna.
A i jeszcze na listę chcę wpisać tablicę - z jednej strony do rysowania flamastrami a z drugiej kredą.

Ostatnia edycja:
Do góry