reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZABAWKI - te mądre, uczące i fajne :-)

martadelka Marysia też ciągle wkłada wszystko do buzi:no: już nie wiem jak z tym walczyć. Dziś była histeria, bo znowu zaczęła jeść kredkę (zawsze je pomarańczową!!!) więc po ostrzeżeniu i braku reakcji zabrałam wszystkie kredki. Leżała pod szafką z wielkim glutem pod nosem i głośno zawodziła przez 10 minut.

reklama
Młoda ma to samo jeśli chodzi o kredki a co do zawodzenia czas zdecydowanie krótszy jeśli się zdecyduje, minuta postrzegana jest jako b. długo. :tak:

forever ponoć są dzieci, które potrafią tak godzinami:-D Taka 10 minutowa histeria tylko w najbardziej dramatycznych momentach - np zabranie kredek w trakcie ulubionej ostatnio zabawy w kalambury. Zwykle max 2 minuty i u nas sprawdza się ignorowanie. Ale dziś po tych kredkach zawiesiła mi się na nodze tak strasznie szlochając, że zmiekłam i oddałam kredki. Bawiłysmy się dalej i juz nie jadła:-D

Dziewczyny, geomag the best! NIE MAM DZIECKA DRUGI WIECZÓR Z RZĘDU:szok::-D Martadelko, mój tata kupił tą opcję dla mniejszych dzieci, kulki nie takie znowu malutkie. Ale trzymamy w koszyczku w szafce u góry i bawi się pod naszą kontrolą- ja leżę, czytam a on przy mnie na kanapie układa. Inna sprawa, że dziśdostał zwierzęta i cały czas je ładował do buzi a w geomagu tak go kręci przyłączanie, że nawet nie myśli by to do buzi pakować. Dzis zaczął budować konstrukcje na tej metalowej puszczce!
Kolędy i opowiadania na Boże Narodzenie. Magiczna pozytywka - Opracowanie zbiorowe - Książki dla dzieci - Smyk.com

Mój tata obiecał dokupować mu inne elementy, bo mnie na tą serię nie stać. Ale w smyku są teraz w promocji.

Przyszła dzisiaj quercetti- Miesio dostanie pod choinkę, ale ja się pobawiłam:) Myślę, że będzie zadowolony i nauczy się kolorów, pewnie szybko opyka, ale nic to- wtedy sprzedam i dokupimy sobie geomag:-D

Aestima mnie zaskoczyły a raczej przeraziły obie rzeczy i pomysł i cena!!

niespodziewanie w Mikołajki zawitał do nas chrzestny Matiego z prezentem:
DICKIE AUTOBUS MIEJSKI CITY EXPRESS 3 KOLORY (2833247465) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Mati zauroczony i zachwycony, dla mnie :sorry2: hmmm no cóż...
wolałabym te pieniadze przeznaczyc na coś innego w sensie edukacyjnego...

z rzeczy na mikołajki jest u nas szał na układanki:
Drewniane PUZZLE kształty z pinezkami ZOO TYCHY (2828742765) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Drewniane PUZZLE kształty pinezki POJAZDY TYCHY (2828749586) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

klocki drewniane z sorterem z biedronki bez szału jak na razie :sorry2:

za to zwierzaki gumowe zwierzątka ZWIERZĘTA DOMOWE + MATA 20szt 8 cm (2825467791) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
cały czas w uzyciu :-)
wiec jeszcze od brata G. dostanie dopełnienie farmy:
ZESTAW FIGUREK PSÓW I KOTÓW 6 SZTUK (2792548640) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
FARMA~~ DUŻE FIGURKI~ ZWIERZĘTA DOMOWE~ W WIADERKU (2833816055) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

mama MATIEGO - Młodej kupiłam tramwaj Dickie na choinkę w teatrze - myślę, że będzie wniebowzięta :happy:, edukacja też może być, zachowanie się na drodze, wsiadanie do autobusu. Napewno Młodej sprawię - albo dopiszę do listy prezentów - drewniane znaki drogowe GOKI 15 szt. http://allegro.pl/drewniane-znaki-drogowe-15-elementow-goki-i2851842590.html i sygnalizator świetlny wyczajony kiedyś na Allegro - i będziemy "jeździć". Pamiętam jak mój Tata nauczył mnie znaków drogowych podczas wyjazdów, jak zdawałam egzamin na prawo jazdy B to testy przeczytałam jadąc na niego w tramwaju. :-p
Klocki drewniane Młoda dostanie w żłobku.
Co do zwierzątek chciałam Krysi pokompletować takie z Lego Duplo nawet używane ale trzeba mocno trzymać rękę na pulsie - kto ma czas - a cena wychodzi niewiele niższa. Może Chrzestnej zarzucę temat.... ;-)

Ostatnia edycja:
Aestima ja w ogóle nie jestem przekonana do pomysłu takiej lalki, zdecydowanie nie dla mnie, a cena :szok:

mamoM ważne, że Mati zadowolony :) do klocków też się przekona, u nas było podobnie, że na początku dłuuuugo nie wzbudzały zainteresowania!

forever u nas do znakowych zakupów daleko, chociaż mamy już jakieś z zestawu pociągowego :p mnie tatko nauczył zmieniać biegi jak siedziałam na miejscu pasażera i potem jedynym problemem było przestawienie się z lewej ręki na prawą ;-)

reklama
Do góry