reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki, gadgety, co polecacie, a z czym lepiej się wstrzymać?

reklama
Majandra Ty jesteś obcykana w tym temacie :) możesz polecic jakieś fajne książeczki lub gry dla mojej niuni?? inne mamy też mogą rzucić jakimś pomysłem :))

Jeśli chodzi o książeczki to polecam serię MAŁA DZIEWCZYNKA Firma Księgarska Jacek Olesiejuk sp. z o.o.[by_autor]=Christelle%20Mekdjian Maciuś uwielbia serię Mały chłopiec.

Jeśli o gry, to to co Monia poleciła jest fajne. W ogóle TREFL produkuje super gry, puzzle itp. Trefl - Strona główna
Jutro podrzucę więcej pomysłów, bo dziś już na oczy nie widzę.

u nas jesli chodzi o ksiazeczki to kupujemy (lub wypozyczamy) takie z rymowankami- na straganie j. brzechwy piotrus zna juz na pamiec. zaczelam tez czytac dluzsze ksiazeczki z konkretnymi bajkami. wypozyczylam mu ostatnio taka 64 str. w formacie b5 zapisana po jednej stronie, po drugiej z obrazkami. myslalam, ze poopowiadamy co tam na obrazkach i tyle a tu sie okazalo, ze moje dziecko slucha jak zaczarowane takich opowiesci. poszlam wiec za ciosem i wypozyczylam bajke o czerwonym kapturku i teraz nic innego nie robie jak tylko czytam i czytam. dawno w zapomnienie poszly tekturowe ksiazeczki (choc moze nie do konca bo od wielkiego dzwonu do nich wracamy).

Co do książeczek to my czytamy Kubusia Puchatka i ostatnio przyszła nowa seria tym razem z bajkami disneya. A jeśli chodzi o wierszyki to Kuba zna na pamięć cztery. "Ślimak, ślimak""O grzecznym Janku"(chyba taki ma tytuł""Mam trzy latka...""W pokoiku..." :-) ja wierszykó szukam w necie spisuje i uczymy się bawiąc się. Widzę, że to uczenie się nowych wierszykó sprawia mu wielką przyjemność. O ślimaku nauczyliśmy sie na spacerku kiedy to po deszczu było pełno ślimaków :-D

Co kupić 3-miesięcznemu chłopczykowi na chrzciny? Ubrania nie wchodzą w rachubę, bo ubranka ma do 3 roku życia włącznie zapewnione ;-) Zabawki i inne gadżety też dostaje po Maciusiu i jeszcze po innym chłopcu, więc jestem w kropce. Kasy nie dam, bo rodzice nie chcą.

reklama
Co kupić 3-miesięcznemu chłopczykowi na chrzciny? Ubrania nie wchodzą w rachubę, bo ubranka ma do 3 roku życia włącznie zapewnione ;-) Zabawki i inne gadżety też dostaje po Maciusiu i jeszcze po innym chłopcu, więc jestem w kropce. Kasy nie dam, bo rodzice nie chcą.
S kuzynki synek dostal bransoletke na reke i musze przyznac,ze fajnie to wyglada, i pamiatka bedzie. Tak samo srebrne lyzeczki,czy grzechotki z wygrawerowanym czyms

Do góry