reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zabawki, gadgety, co polecacie, a z czym lepiej się wstrzymać?

reklama
Majandra Ty jesteś obcykana w tym temacie :) możesz polecic jakieś fajne książeczki lub gry dla mojej niuni?? inne mamy też mogą rzucić jakimś pomysłem :))

Jeśli chodzi o książeczki to polecam serię MAŁA DZIEWCZYNKA Firma Księgarska Jacek Olesiejuk sp. z o.o.[by_autor]=Christelle%20Mekdjian Maciuś uwielbia serię Mały chłopiec.

Jeśli o gry, to to co Monia poleciła jest fajne. W ogóle TREFL produkuje super gry, puzzle itp. Trefl - Strona główna
Jutro podrzucę więcej pomysłów, bo dziś już na oczy nie widzę.

u nas jesli chodzi o ksiazeczki to kupujemy (lub wypozyczamy) takie z rymowankami- na straganie j. brzechwy piotrus zna juz na pamiec. zaczelam tez czytac dluzsze ksiazeczki z konkretnymi bajkami. wypozyczylam mu ostatnio taka 64 str. w formacie b5 zapisana po jednej stronie, po drugiej z obrazkami. myslalam, ze poopowiadamy co tam na obrazkach i tyle a tu sie okazalo, ze moje dziecko slucha jak zaczarowane takich opowiesci. poszlam wiec za ciosem i wypozyczylam bajke o czerwonym kapturku i teraz nic innego nie robie jak tylko czytam i czytam. dawno w zapomnienie poszly tekturowe ksiazeczki (choc moze nie do konca bo od wielkiego dzwonu do nich wracamy).

Co do książeczek to my czytamy Kubusia Puchatka i ostatnio przyszła nowa seria tym razem z bajkami disneya. A jeśli chodzi o wierszyki to Kuba zna na pamięć cztery. "Ślimak, ślimak""O grzecznym Janku"(chyba taki ma tytuł""Mam trzy latka...""W pokoiku..." :-) ja wierszykó szukam w necie spisuje i uczymy się bawiąc się. Widzę, że to uczenie się nowych wierszykó sprawia mu wielką przyjemność. O ślimaku nauczyliśmy sie na spacerku kiedy to po deszczu było pełno ślimaków :-D

Co kupić 3-miesięcznemu chłopczykowi na chrzciny? Ubrania nie wchodzą w rachubę, bo ubranka ma do 3 roku życia włącznie zapewnione ;-) Zabawki i inne gadżety też dostaje po Maciusiu i jeszcze po innym chłopcu, więc jestem w kropce. Kasy nie dam, bo rodzice nie chcą.

reklama
Co kupić 3-miesięcznemu chłopczykowi na chrzciny? Ubrania nie wchodzą w rachubę, bo ubranka ma do 3 roku życia włącznie zapewnione ;-) Zabawki i inne gadżety też dostaje po Maciusiu i jeszcze po innym chłopcu, więc jestem w kropce. Kasy nie dam, bo rodzice nie chcą.
S kuzynki synek dostal bransoletke na reke i musze przyznac,ze fajnie to wyglada, i pamiatka bedzie. Tak samo srebrne lyzeczki,czy grzechotki z wygrawerowanym czyms

Do góry