reklama
Rozwój dziecka jest dla mnie najważniejszy. Dlatego, gdy tylko zauważyłam u mojej córki zainteresowanie plastyką (a właściwie coraz częściej pojawiające się na ścianach rysunki) to szybko zakupiłam tekturowy domek( Link do: Domek z tektury), który zaczęła ozdabiać wedle upodobań .
Wśród wspomnianych wcześniej zabawek drewnianych można znaleźć dużo interesujących zabawek edukacyjnych Link do: Hoplik.pl wyjątkowe zabawki dla dzieci. Wielu producentów stara się aby ich produkty miały pozytywny wpływ na rozwój dzieci jednak wybór odpowiedniej zabawki powinien być poprzedzony analizą dziecka, jego potrzeb i predyspozycji.
Jestem zwolenniczką tradycyjnych zabawek, a z takich edukacyjnych to wszelkie planszówki, tak jak wspominaliście. Przy tym świetnie bawią się i dzieciaki i my z mężem. Teraz z kolei jestem bardzo zadowolona z zakupu płyty z piosenkami personalizowanymi firmy Dubi. Uważam, że są lepsze niż zwykłe piosenki. Dziecko ma frajdę, że ktoś z płyty śpiewa specjalnie do niego, a przy okazji piosenki uczą różnych rzeczy.
Słuchajcie, mam pytanie - mam 3 miesięcznego siostrzeńca i chciałabym mu kupić coś na urodziny. Myślałam o macie edukacyjnej od Skip Hop coś takiego. Naczytałam się dobrych opinii, poza tym taka mata ma wiele zastosowań i przyda się później też np. do leżenia i zabawy czy układania puzzli, ale nie wiem, czy to nie za wcześnie?
Właśnie zbliżają się urodziny mojego chrześniaka i zastanawiałam się między Szczeniaczkiem Uczniaczkiem od Fisherprice, a klockami Mega Bloks Pociąg z cyferkami. Zdecydowałam się na klocki, bo podobne misie ma po starszej siostrze :-)
Zabawki edukacyjne są fajne, szkoda, że za moich czasów takich nie było. Teraz spodziewam się bliźniaków parki, to będę testować zabawki dla obu płci :-)
Zabawki edukacyjne są fajne, szkoda, że za moich czasów takich nie było. Teraz spodziewam się bliźniaków parki, to będę testować zabawki dla obu płci :-)
A moze tablica kredowa? Nie jest to drogie, a dziecko może się uczyć:
malować
literek
pisania
W sposób miły i przyjemny ( bez zmuszania)
Jest możliwośc równiez kupienia specjalnej farby tablicowej i pomalowania na czarno jednej ze ścian ale o wiele lepsza jest wolnostojąca tablica bo można ją przenieść na dowolne miejsce. Przykładowe tablice kredowe: Link do: Tablice kredowe - Tablice Magnetyczne
malować
literek
pisania
W sposób miły i przyjemny ( bez zmuszania)
Jest możliwośc równiez kupienia specjalnej farby tablicowej i pomalowania na czarno jednej ze ścian ale o wiele lepsza jest wolnostojąca tablica bo można ją przenieść na dowolne miejsce. Przykładowe tablice kredowe: Link do: Tablice kredowe - Tablice Magnetyczne
Ostatnia edycja:
reklama
etie
Zaciekawiona BB
Ja uważam, że każda zabawka dobrana odpowiednio do wieku i możliwości dziecka, stymuluje jego rozwój, a tym samym jest edukacyjna. My pod choinkę dostaliśmy od dziadków konika na biegunach Chicco. Był to strzał w dziesiątkę, ponieważ mała ćwiczy równowagę siedząc na nim stabilnie - a nawet sama się buja. Zabawka jest elektroniczna, dlatego maluch ćwiczy paluszki wciskając guziki aktywujące melodie, również dotyka oczu, które się zamykają i otwierają. Córka daje też konikowi zabawkową marchewkę. Ma ona wbudowany czujnik, na który konik reaguje chrupaniem i zabawnym rżeniem. Malutka uczy się zależności przyczynowo-skutkowych, ćw
iczy równowagę oraz nowych odgłosów i słów. Bardzo udany i edukacyjny prezent, odpowiedni do możliwości rozwojowych naszego dziecka.
Załączniki
reklama
Podziel się: