Tak je też stawiałam na rozwój. I pierwsze zabawki jakie miała Hania były czarno-- białe.Miała taką księżeczkę kontrastową z wzorami geometrycznymi którą można było przywiązac do szczebelków.Super sprawa, a ja spokojna.mamakasi5m niestety nie pamieta dokładnie firmy ale takie logo ze śliwką mieli i dużo zielonych dodatków.A zielony też maluchy bardzo wyraźnie widzą Poszukaj w interencie na pewno mają stronę.
reklama
biala_dama
Fanka BB :)
klocki dla dziecka to wieczna zabawka;]bardzo fajne są także książeczki z długopisem który poprzez dotyk czyta,fajne dla maluszków
Bestyja :P
Administrator
Zabawki edukacyjne i sensoryczne można zrobić samemu :-)
Zajrzyjcie do działu Twórczej mamy
Twórcza Mama - DzieciRosną.pl
i na jej bloga
Blog Twórcza Mama - zabawki edukacyjne - BabyBoom.pl
Zajrzyjcie do działu Twórczej mamy
Twórcza Mama - DzieciRosną.pl
i na jej bloga
Blog Twórcza Mama - zabawki edukacyjne - BabyBoom.pl
Zdecydowanie im mniej bodźców na raz tym lepiej. Te zabawki, które są kolorowe, świecą i wyją to prawdziwe pranie mózgu dla malucha! Dla najmłodszych polecam maskotki połączone z gryzakami, dla ciut starszych gadające maskotki a tak od 1,5 roku drewniane zabawki.
Gry edukacyjne i planszowe są świetne. Gram ze starszym synem i jestem bardzo zadowolona, widząc jak się uczy. No i rodzinka spędza czas razem- to najważniejsze. Na pomysłowejmamie.pl są też gry dla mniejszych dzieci. Można kaprysić! Taki mają wybór
Mama Bloguje
Blogerka
Z ciekawych zabawek, które ja mogę osobiście polecić to:
Odkrywczy domek Kiddieland - w sumie to jedyna z tych gadająco świecących zabawek które Nadii odpowiadają (bawi się nim od ponad roku)
Ośmiorniczki do kąpieli
Miś Ricco - opowiadający bajki
Do tego jeszcze wszystkie puzzle Djeco,
Odkrywczy domek Kiddieland - w sumie to jedyna z tych gadająco świecących zabawek które Nadii odpowiadają (bawi się nim od ponad roku)
Ośmiorniczki do kąpieli
Miś Ricco - opowiadający bajki
Do tego jeszcze wszystkie puzzle Djeco,
Blubalon_pl
Zaangażowana w BB
Co prawda takie zabawki można wykonać samemu,to jednak mimo wszystko opłacalne będzie także ich kupno szczególnie teraz kiedy w kresie świąt możemy spotkać wiele ciekawych promocji. Nam najbardziej do gustu przypadły maty edukacyjne
reklama
Podziel się: