reklama
ZielonaMamma
Fanka BB :)
Ja nie daję dzieciom nic. Wezmą jakieś pluszaki czy coś w tym stylu i koniec. W zeszłe wakacje córka miała niecałe 3 lata.
Ja już widzę jak taka książeczka ląduje w oku podczas gwałtownego hamowania
Już nie mówiąc o pisaku. Ja chyba mam zbyt wybujałą wyobraźnię ![Woman facepalming :woman_facepalming: 🤦♀️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f926-2640.png)
Wychodzę z założenia, że nie ma w samochodzie luzem nic, co mogłoby kogoś uszkodzić, gdyby doszło do awaryjnej sytuacji.
![Woman facepalming :woman_facepalming: 🤦♀️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f926-2640.png)
![Woman facepalming :woman_facepalming: 🤦♀️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f926-2640.png)
Wychodzę z założenia, że nie ma w samochodzie luzem nic, co mogłoby kogoś uszkodzić, gdyby doszło do awaryjnej sytuacji.
93kora
Ja potwierdze to co piszesz bo ....Ja już widzę jak taka książeczka ląduje w oku podczas gwałtownego hamowaniaJuż nie mówiąc o pisaku. Ja chyba mam zbyt wybujałą wyobraźnię
Niby nie zabawka, nie pisał ale pojemnik ze słomką . Starszy syn nie dopił coli z maka i mówi ,że już do domu wracamy bo zmęczony bardzo. Niby słomka była papierowa ale .... Ktoś gwałtownie dał przed Nami po hamulcach no to mój też musiał,żeby uniknąć stłuczki. Syn w tym momencie pił picie i przy hamowaniu połowa większą słomki weszła Mu do gardła
![Face screaming in fear :scream: 😱](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f631.png)
Myszopingwin
W zasadzie nie kojarzę tak na szybko żadnego wydawnictwa dla dzieci do lat 3 w PL, które by nie miało wyoblonych okładek i kart.... Więc jak dla mnie argument o książce w oku jest memiczny. Za to na puszczanie dzieciom 3 letnim bajki na tablecie ja jestem bardzo na nie, bo to jest dla mózgu malucha realnie szkodliwe, ale to każdy robi wg własnego rozeznania.Ja już widzę jak taka książeczka ląduje w oku podczas gwałtownego hamowaniaJuż nie mówiąc o pisaku. Ja chyba mam zbyt wybujałą wyobraźnię
U nas książki się sprawdzają na długie godziny (2 latek na pokładzie) tylko oczywiscie ja muszę czytać lub zadawac pytania jesli ksiazka jest bardziej obrazkowa (ulica Czereśniowa i tym podobne). Pomaga na długie trasy to, że po prostu siadam z nim z tyłu i oglądamy razem samochody i rzeczy po drodze, zadaje mu pytania jakoś staram się animować.
Zabawki typu układanki się niestety nie sprawdziły u nas na dłużej niż 5 minut.
93kora
Może być.Jedzenia i picia u mnie w samochodzie też nie ma. Nie dość że zawsze zrobi się bałagan, to jeszcze @93kora potwierdza moją teorię, że może być niebezpieczne.
Ja też tablet polecam albo taki ekran , można zainstalować na tylnim siedzeniu na zagłówku (nie spadnie i się nie pobije) .
reklama
bleucoco
Czytałam o zasadach bezpiecznej podróży w razie wypadku odnośnie „latających przedmiotów” i według nich musielibyśmy siedzieć wszyscy patrzac się w okno, a wszystko musiałoby być schowane. Dla mnie jest to awykonalne przy kilkulatku, a na kilka godzin telefonu dziecku nie dam. Tak więc mamy obok siebie małą walizkę z rzeczami do zabawy i wyjmujemy pojedynczo. Mamy też śniadaniówkę i jemy przygotowane przekąski. Nie każdy tak musiJa już widzę jak taka książeczka ląduje w oku podczas gwałtownego hamowaniaJuż nie mówiąc o pisaku. Ja chyba mam zbyt wybujałą wyobraźnię