Oj jestem BARDZO przeciwna chodzikom. Nawet BARDZO BARDZO. Ale tak jak pisze Kasiunka dostałam ta wyspę, a raczej Marysia i jak tylko będzie umiała sama stanać to wywale to siedzisko. Ja bym je najchętniej zablokowała ale ona tak lata w kółko że nie mam sumienia :-( . Ale wkładam ja nawyzej na pół godziny dziennie do wysypy. Dłuzej nie ....... Chodziki sa bardzo niezdrowe bo powodują ze dziecko krzywo stawia stopy i może mieć problemy z kręgosłupem i miednica potem (ja tam własnie mam :sick: ) Nie wiem czy przez chodzik czy nie ale w każdym razie nie miałam zamiaru zadnego chodzika kupowac.... Los zadecydował inaczej... A raczje moja szanowna siostra ;-)
reklama
I@nka
Mama majowa'06 Entuzjast(k)a
ja wiem ze sie wtryndalam z tymi moimi pytaniami o których Wy juz wiele razy mowiłyście ale jak już wiesz ja nie jestem na bieżaca i jestem taka "obca" wśród was. No ale cóz mam zrobić zeby sie czegos się dowiedziec musiałabym miec czas na czytanie wszytkich postów:-( Oj nie gniewajcie sie na mnieI@nka rozmawiałyśmy już na BB wiele razy na temat chodzików i zdania są podzielone.
Ja nie mam zamiaru używać i wile dziewczyn też nie. Już pisałam, że np. w Kanadzie zabronione jest w ogóle sprzedawanie chodzików, bo są uznane za szkodliwe.
Z tego co wiem, Głuszek też jest przeciwna chodzikom, ale Marysia dostała jako prezent tę wyspę, więc śmiga
głuszek - faktycznie super jest ta rajska wyspa:-):-)
ja też nie kupuje bo.... moja Ania ma problemy z kolanami - kto wie może od chodzika -chociaż nie sadzę - bo za krótko w nim chodziła - tylko miesiąc. Przestała w nim chodzić bo się przewróciła razem z chodzikiem.
ja też nie kupuje bo.... moja Ania ma problemy z kolanami - kto wie może od chodzika -chociaż nie sadzę - bo za krótko w nim chodziła - tylko miesiąc. Przestała w nim chodzić bo się przewróciła razem z chodzikiem.
czarownica
Fanka BB :)
ja tez jestem przeciwna ale tylko gdy kros wklada malucha na pll dnia! zosia uwilebia chodzik ale siedzie w nim moze z pol godz dziennie! mojej siory corki mialy chodziki i jest ok nie maja nic krzywego nie bylo problemow wiec tak do konca nie wiadomo jak to jest
Ja nie mialam chodzika a ktęgosłup mam krzywy okropnie, mój brat i siostra mieli chodziki i kręgosłupy mają ok.
My nie kupujemy chodzika między innymi, że mamy za małe mieszkanko i jeszcze nam brakuje takiego wielkiego grata
Na gwiazdę Amelka dostaje tego Krokodyla z Fiszera
My nie kupujemy chodzika między innymi, że mamy za małe mieszkanko i jeszcze nam brakuje takiego wielkiego grata
Na gwiazdę Amelka dostaje tego Krokodyla z Fiszera
czarownica
Fanka BB :)
Zosia dostala krzeselko uczydelko, 3 lalki, klocki, turystyczne lozeszka, owieczke ksiazeczki!!!!!!!!!ale szczesliwa jest wkleje juztro zjdecia!!!!!!!!!!!!!
reklama
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
a ja uzywam chodzika i mała smiga w nim jak perszing i potrafi sie juz przemiescic w kierunku którym chce jak zostanie w pokoju bo ide np. do kuchni po soczek to wracajac spotkamy sie na przedpokoju ale nie idzie upilnowac wszystko siegnie i wszystko ściąga wczoraj pólmisek z ciastem na podłodze wylądował a sztory i firanki do szrpania to najlepsza zabawa. Niestety moje dziecko jak nie spi nie chce lezec a posiedzi tylko 5 min a tak to chce stac i zeby chodzic z nia za rączki bo juz drepcze.
w piątek rusza rehabilitacja wiec moze cos sie zmieni.moze jak zacznie sie obracac to i lezenie bedzie dla niej ciekawsze.
w piątek rusza rehabilitacja wiec moze cos sie zmieni.moze jak zacznie sie obracac to i lezenie bedzie dla niej ciekawsze.