reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

za duży obwód brzuszka

Jestem w 18 tyg ciąży , długość kości udowej(która jest uznawana za dokładniejszy wskaźnik wieku ciążowego ) wskazuje 18 tygodni + 2 dni czyli zgodnie w wiekiem ciąży , natomiast brzuszek wyceniany jest na 19 tygodni + 4 dni. Czy któraś mamusia tak miała ?

reklama
To nie są duże rozbieżności :) ja miałam rozbieżności 3 tygodniowe i jedynie co trzeba było to kontrolować czy się nie powiększa dysproporcja (nie powiększyła się). Jeżeli lekarz widząc to nie powiedział ci że to coś złego-to mu ufaj :) bo takie tydzień/dwa to luzik :)

A lekarz nie uspokoił?;)
To normalne dziecko nie bedzie roslo idealnie jak maszyna chce.
Moj synek od 25 tygodnia mial glowke o 3 tygodnie większa lekarz uspokajal ze jak wszytskie usg wychodza super to znaczy ze jest ok ale jako lekarz musi o tym powiedzieć i sprawdzał synkowi glowke dodatkowo i tez nie bylo sie do czego przyczepić powiedział ze moze taka jego uroda bo ma glowke bardziej okragla niz jajowata i ze moze ktores z nas tak mialo i ze teraz rosnie glowka pozniej stanie w miejscu i bedzie rosl brzuszek:)
I ze jak donosze do konca to sie pewnie wyrowna i faktycznie poszlam w 38 tygodniu i glowka idealnie do 38 tygodnia:)
Synek urodził sie z kształtna mala główka:)
Takze spokojnie dzieci pozniej rosna różnie sa wieksze mniejsze do przodu itp:)
A usg to glupia maszyna która ma zakodowane swoje wymiary:)
Co druga kobieta tak ma:)

Do góry