reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

Hej Dowikla :-)

Wagowo to masz kruszyneczki nawet moj niejadek przy nich jak Pudzian wyglada;-).

U nas na 1,5 roczku wzrost ok 82 cm a wagowo nie wiem muszę się do przychodni wybrać:sorry:.

reklama
Witam MAMA QUINTENA:-)
Dokladna wage i wzrost poznam w pitek lub we wtorek bo ide z nimi do szczepienia a wiec napisze jak sie dowiem:-)

hej dowikla,
jestescie pod opieka poradni endokrynologicznej?
moj brat tez byl malenki - 68-69 cm na roczek i pamietam, ze mial badania na hormon wzrostu
cale dziecistwo, dorastanie byl maly - skoczyl dopiero po 18 roku zycia
Witam.My nie jestesmy pod opieka poradni endokrynologicznej.Jestesmy pod opieka poradni gastroenterologicznej i nasza Pani doktor zlecila dziewczynkom badania hormonu tarczycy(TSH) i wyszly ok,zreszta jak kazde inne badania.U nas to chyba rodzinne.Starszy syn jest maly (5 lat i jakies 104 cm wzrostu)Ja 161 i 50kg no i tata dzieci tez do grubych nie nalezy.
Dziewczynki maja systematycznie robione badania krwi i moczu i sa pod stala opieka Poradni Oceny Rozwoju:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a dziewczynki normalnie jedzą i nie przybywają na wadze (sugeruję się poradnią), czy nie chcą jeść?

znajoma wykladajaca pediatrie na akademii medycznej podala mi sposob na pobudzenie apetytu u dzieci - trzeba im podawac do picia wode z czyms kwasnym (i to pobudza produkcje sokow trawiennych i w efekcie rodzi uczucie glodu), np sokiem z cytryny czy pomaranczy; tyle, ze nie wiem, czy takie maluchy moga soki z cytrusow, jesli nie - to moze mozna to zastapic sokiem z jablek albo aronii? na tej samej zasadzie (zakwaszenia) dzialaja tak reklamowane srodki na pobudzenie apetytu u dzieci

Moje dziewczynki jedza ladnie i duzo.Potrafia wypic 4 butelki kaszki po 180ml kazda,do tego obiadek,jakis owoc,podjejsc troche chlebka i jakies chrupki do tego.Do gastroenterologa chodzimy dlatego ze moj starszy syn jest tez pod opieka tej poradni od 4 lat i u niego stwierdzono zespol zaburzen wchlaniania.One najprawdopodobniej tez to maja stad takie wolne przybieranie na wadze.Zreszta one od urodzenia zamiast przybierac na wadze to wazyły coraz mniej(ich waga urodzeniowa to 1810 i 1950 po 17 dobach wychodziłysmy do domu to wazyly po 1850).Oprocz malej wagi dziewczynki rozwijaja sie bardzo dobrze:-)

OJ dziewczyny.Jestesmy juz po szczepieniu i jestem w szoku:szok:A wiec tak;
Wiktoria wazy 6430 i ma 72cm wzrostu
Klaudia wazy 6580 i ma 68cm wzrostu
Szczerze mowiac myslalam ze beda wazyly juz prawie 7 kilo a tu nic:szok:
Obydwie przybraly na wadze -Klaudia tyle ile powinna w tym wieku a Wiktoria o polowe mniej(co prawda Wiktoria jest po ostrym zapaleniu krtani,wiec nie chciala jejsc przez dwa dni)
Na szczescie to bylo ostatnie platne szczepienie-za obydwie placilam 240zł
A i tak mam przychodzic z nimi co 6tyg do wazenia i mierzenia i oprocz tego wizyty w Poradni Oceny Rozwoju

jej, jak półtoraroczne dziecko moze mierzyc 68 cm?? :szok: To w ogóle możliwe?? No i jak taka kruszynka nauczyła sie chodzić?

dowikła, na którym poziomie macie łózeczko?

jej, jak półtoraroczne dziecko moze mierzyc 68 cm?? :szok: To w ogóle możliwe?? No i jak taka kruszynka nauczyła sie chodzić?

dowikła, na którym poziomie macie łózeczko?
Jejku-super komentarz do mojej wypowiedzi:tak:
A wiec łozeczka mam na samym dole ,poniewaz moje "mini" dzieci mi wychodzily z łozeczek jak mialam na srodkowym.:-D
Niestety to jest mozliwe zeby poltoraroczne dziecko tyle mierzylo.
Teraz Cie pewnie jeszcze bardziej zszokuje:szok:-moje dziewczynki zaczynały chodzic jak mialy 11 miesiecy i wazyły wtedy UWAGA
Klaudia 5685:-D
Wiktoria5670:-D
Pozdrawiam serdecznie

Szczęka mi opadła i wali o podłogę :szok: No to ja mam giganta jakiegoś, bo już chyba 14kg dawno przekroczył.

reklama
Tak tak Gosiu - my juz jakis czas temu oddalismy Wam zolta koszulke lidera :-p Bynajmniej nie zaluje choc i tak 13,3 to tez niemalo :szok:

Do góry