reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

reklama
No to Majeczka ładnie sobie waży. Ja dzisiaj bylam w szoku, bo ostatnio syn wydaje mi się coraz cięższy, że myslałam, że waży już ze 13kg, a tu postawiłam go na wadze przed spacerem w butach i swetrze i niespodzianka - 12kg, czyli netto jakieś 11,5kg, bo ubrania później sobie mniej więcej zważyłam. To ostatnio na golaska było 11,8 kg. może z pełnym brzuszkiem.

My mamy trzy miesiące na dobicie do 9,5 no ale co miesiąc powinnam się pofatygować na kontrole czy przybywa, no i nie poszłam w tym miesiacu:zawstydzona/y: nie mam siły i głowy teraz z tym walczyć tym bardziej, ze Quinten znowu nie je:sorry2:. Chyba mu lody kupię i co wieczor bedzie jednego dostawał:-p.

bez sensu! Nabijać wage kosztem zdrowia? Nie, nie rób tego, bo przecież jak nic oprócz słodyczy nie bedzie jadl, to sie szybko rozchoruje :sorry2:

No jak będzie jadł tylko słodycze to na pewno nic dobrego z tego nie wyniknie. Nie zamiast, tylko oprócz. Mały nadmiar tłuszczyku jest potrzebny gdy dziecko traci wagę podczas choroby. A Danonki akurat w tym wypadku będą dobre, bo zawierają wapń, a dodatkowo są słodkie i dzieci je zazwyczaj uwielbiają.

skoro on nie chce jeść, to podanie danonka czy biszkopta bedzie wlasnie działaniem "zamiast"

Wapń zawiera też zwykły serek a jest o niebo zdrowszy od danonka - jesli dziecko lubi słodkie, to mozna dodać cukru lub/i owoców do zwykłego twarozku i bedzie danonek domowej roboty ;-)Jak się da tłusty twarożek to i tłuszczyku bedzie wiecej :tak:

reklama
skoro on nie chce jeść, to podanie danonka czy biszkopta bedzie wlasnie działaniem "zamiast"

Wapń zawiera też zwykły serek a jest o niebo zdrowszy od danonka - jesli dziecko lubi słodkie, to mozna dodać cukru lub/i owoców do zwykłego twarozku i bedzie danonek domowej roboty ;-)Jak się da tłusty twarożek to i tłuszczyku bedzie wiecej :tak:

Dziekuje dziewczyny za dobre rady:-)

Krupko chodzi Ci o twarożek z białego sera?

Ja nigdy nie daje nic zamiast, dostaje o wiele więcej łakoci niz kiedyś ale tylko wtedy jak zje to co ma do zjedzenia, staram sie poprostu tylko takie trochę bardziej tuczące robić np kiedy ma jeść jajko to smażę je na masełku i dodaje trochę makaronu ugotowanego, do ziemniaków łyżka masła do zupy tak samo itp...ach co tu duzo mam mowić jest 17.00 a Quinten rano zjadł mleko wpychane łyżeczką i parówkę o obiedzie nie ma mowy:-(.

Do góry