reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost bhcg po laparoskopii lewego jajowodu z ciążą.

Tak się czasem zdarza 😔 ważne żeby się nie zniechęcać 🤗
To zrób jak Ci kazali lekarze. Oznacz betę i jeżeli będzie większa to jedź do szpitala.
I teraz pewnie przedstawią Tobie kilka opcji: kolejna laparoskopia (ja bym w to chyba poszła- wydaje mi się najmniej szkodliwa dla macicy😉 i nie jest taka straszna), łyżeczkowanie (niestety zostawia zrosty w macicy, które mogą utrudniać zagnieżdżenie) no i ostatnia opcja to lek, ale w to ja bym nie wchodzila. Ten lek to chemioterapia tylko w mniejszej dawce, robi spustoszenie w ciele, wypłukuje kwas foliowy. Po tym leku można się starac zajsc w ciążę po ok 6 miesiącach, ale wcześniej trzeba uzupełnić kwas foliowy. Mi lekarze te opcje odradzali.
Daj znać jak będzie wyglądała sytuacja u Ciebie 😘

Edit: Może masz ciąże w drugim jajowodzie? 🤔 Wiem, że na USG rzadko są widoczne (tak mi lekarz mówił).

reklama
Beta do powtórzenia w śr, jeśli nie spadnie znacznie (jest szansa bo to plamienie się trochę rozkręca) to szpital w czw i metotrexat. Dobrze że do niej trafiłam, zdziwiła się że otwierali mnie przy becie 908, u niej w szpitalu czekają do 2000 chyba że pacjentka krwawi z jajowodu, żeby była absolutna pewność co do tego gdzie ta ciąża jest, bo równie dobrze mogli mi usunąć przekrwiony, pogrubiony jajowód... w tym momencie podejrzewa poronienie trąbkowe...zobaczymy co pokaże beta w śr.

Czekaj... Poronienie trąbkowe? Czyli co? Usunęli Tobie nie ten jajowod, czy co? Ale to pokręcone...
Trzymaj się kochana 🤗

Czekaj... Poronienie trąbkowe? Czyli co? Usunęli Tobie nie ten jajowod, czy co? Ale to pokręcone...
Trzymaj się kochana 🤗
Wiesz co już jestem zmęczona myśleniem o tym, wiem że ona się mną zajmie więc już nie rozmyślam tylko mam nadzieję że beta zacznie sama jednak spadać... a jak już się to skończy to u niej zrobię całą diagnostykę przed ewentualnym kolejnym podejściem do ivf i u niej w klinice będę prowadziła ciążę.

Do góry