reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost beta hcg.

Cześć dziewczyny. Jestem drugi raz w ciąży, pierwszy raz poronilam w 9tygodniu, puste jajo. Po półtora roku udalo sie znowu, w piatek 24.05 bylam usg, widoczny pecherzyk wskazujacy wczesna ciaze, ale bez niczego w srodku. Boje sie drugi raz tego samego. Biore duphaston 2x1 i gin zlecila robic bete i zobaczyc czy rosnie. Zrobilam juz w piatek po wizycie
24.05 beta 4978,07
27.05 beta 10998,10
i dzisiaj 29.05 beta 16116,13
Boje sie,ze znowu bedzie to samo.
Poszperalam w Internecie i Podobno po 6000 czy 10000 beta zwalnia..
Miala ktoras taki przypadek i wszystko bylo w porzadku?
Bardzo dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam!

reklama
Rozwiązanie
Jaka miałaś prolaktyne ? W 2017 roku robiłam była 16 . W zeszłym roku poronienie zatrzymane w 8 tyg . Nikt mi jej nie zbadał . W tym roku zrobiłam i 50. Po tygodniu brania castagnusa 32. Myślisz ze wysoka prolaktyna spowodowała poronienie ? To mi dałaś teraz do myślenia
Nie nie , nie poronienie tylko to że nie mogłam zajść w ciąże , lekarz zlecił mi obciążenie i po nim wyszło że jest za dużo ,dostałam bromergon i w 3 cyklu zaszłam w ciąże ,ale serduszko przestało bić ,od początku było coś nie tak za duże wszystko włącznie z betą ,potem już nie sprawdzałam prolaktyny
Ja też myślę że beta super, ja jestem w 23 tyg obecnie , a moja beta na samym początku to 250 i po 48 godz nie całe 500 , też brałam duphaston 3*1 plus luteina 2*1 i wszystko się ułożyłu , w którym tygodniu byłaś na wizycie? i kiedy masz kolejną?

Ja też myślę że beta super, ja jestem w 23 tyg obecnie , a moja beta na samym początku to 250 i po 48 godz nie całe 500 , też brałam duphaston 3*1 plus luteina 2*1 i wszystko się ułożyłu , w którym tygodniu byłaś na wizycie? i kiedy masz kolejną?
Wg @ byl to 6 tydzien i ok 2,3 dzien, ale mialam bardzo dlugie cykle i tak nie do konca regularne, wiec gin powiedziala, ze ciaza moze byc mlodsza przez to wlasnie. Usg mam w następny piatek tj. 7.06.

No to spokojnie nie musiało jeszcze być tętna , bądź dobrej myśli ,oszczędzaj się , ja jestem po 2 poronieniach ,i teraz się udało , u Ciebie też będzie dobrze

reklama
Staram sie, ale jednak sama napewno wiesz co sie dzieje w glowie po wczesniejszym poronieniu.. ciesze sie bardzo, ze udalo sie u Ciebie po takich ciezkich przezyciach :)
Oj tak wiem ,dla mnie każda wizyta to horror , każde strzyknięcie czy coś ,zaraz myślę czy coś złego się nie dzieje ,i tak już zostanie do porodu :) U Ciebie też będzie dobrze , polecam zapytać się lekarza na wizycie ,o zażywanie np polocardu

reklama