reklama
Niestety makrosomia więc na jutro cesarka :/Daj znać jak będziesz po, trzymam kciuki za jak najszybszy poród![]()
Najważniejsze zdrowie maluszka i Twoje, myśl o tym że jutro już będziesz ze swoim małym szczęściemNiestety makrosomia więc na jutro cesarka :/
Kaśka 1983
Fanka BB :)
mi wywołali poród jak byłam już 12 dni po terminie, gdy wody były zielone a cały ten czas leżałam na Patologii ciąży ... generalnie czekają aż minie 10 dni od spodziewanego porodu.
unreallove
Zaciekawiona BB
Ja miałam wywoływany bo byłam juz w 42tyg a dalej się nic nie działo, nie miałam zielonych wód i wszystko było dobrze, przyjechałam do szpitala, zbadali mnie no i lezałam (miałam podłączone to co bada tętno dziecka) , podłaczyli mi oxy, dopiero po drugiej oxy odeszły mi wody , potem przeszłam na porodówke,lewatywa no i jakos to szło
reklama
Przychodzisz do szpitala i podają Ci oksytocynę i po jakimś czasie się rozkręca. Bywa, że zaskakuje zgodnie z planem, czasem niestety skurczę są tak delikatne, że nic się nie dzieje. W takiej sytuacji ponawia się próbę następnego dnia i ponownie podaje się oksytocynę. Nie ma się co stresować, standardowa procedura.