reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wywoływanie / przyspieszenie porodu

Klara95

Zaangażowana w BB
Cześć Dziewuszki:)
Przekopuje internety, fora i w ogole wszystko. Dziś zaczęłam 41 tydzień ciąży. W tym tygodniu mam się zgłosić do szpitala na wywoływanie. No i zanim do tego dojdzie, wolałabym urodzić sama 🙄

Codziennie spaceruje, prowadzę aktywne zycie seksualne, pije herbatę z lisci malin, lykam olej z wiesiolka / wkladam tez dopochwowo, drażnię sutki i nic 🙄 czop fragmentami odchodził juz dawno temu. Od 3 dni męczą mnie skurcze przepowiadajace, dosc silne i intensywne.

Slyszalam o metodzie z OLEJKIEM RYCYNOWYM, czy któraś z was probowala i podzialalo?

Zważywszy na obecna sytuację z wirusem wolę urodzić sama niz mieć wywoływany w szpitalu 🙄 Mąż mial rodzic ze mna no i jak spontanicznie by się zaczęło - zawsze doba w nim mniej.

reklama
Cześć Dziewuszki:)
Przekopuje internety, fora i w ogole wszystko. Dziś zaczęłam 41 tydzień ciąży. W tym tygodniu mam się zgłosić do szpitala na wywoływanie. No i zanim do tego dojdzie, wolałabym urodzić sama 🙄

Codziennie spaceruje, prowadzę aktywne zycie seksualne, pije herbatę z lisci malin, lykam olej z wiesiolka / wkladam tez dopochwowo, drażnię sutki i nic 🙄 czop fragmentami odchodził juz dawno temu. Od 3 dni męczą mnie skurcze przepowiadajace, dosc silne i intensywne.

Slyszalam o metodzie z OLEJKIEM RYCYNOWYM, czy któraś z was probowala i podzialalo?

Zważywszy na obecna sytuację z wirusem wolę urodzić sama niz mieć wywoływany w szpitalu 🙄 Mąż mial rodzic ze mna no i jak spontanicznie by się zaczęło - zawsze doba w nim mniej.
Olej rycynowy nie polecam. Moze zaszkodzic dziecku. Czekaj, bo wg mnie to nic nie da i tak.

Aha :) to ja Ci napiszę że u mnie akcja zaczęła się w domu, miałam skurcze co 7min i odeszły mi wody ale po 15h w szpitalu rozwarcie było na 5cm więc musieli podać mi oksytocynę także nawet jak zacznie się w domu to nie znaczy się urodzisz szybko w szpitalu :)

Robiłam dokładnie to co Ty, ale też nic nie pomagało. Śmiałam się z tego, że ludzie kazali myć podłogę na kolanach. No śmiałam dopóki po tym mnie nie wzięło 😂🙈 polecam 🙈 może to był zbieg okoliczności, ale nie zaszkodzi

Robiłam dokładnie to co Ty, ale też nic nie pomagało. Śmiałam się z tego, że ludzie kazali myć podłogę na kolanach. No śmiałam dopóki po tym mnie nie wzięło 😂🙈 polecam 🙈 może to był zbieg okoliczności, ale nie zaszkodzi
Spróbuję, ostatecznie nic nie tracę 🙈

reklama
Do góry