Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Być może trzydniówka? Gorączka występuje wtedy przez kilka dni, jest dość wysoka a gdy ustaje to pojawia się wysypka. Jeśli brak innych dokuczliwych objawów to nie ma potrzeby wizyty u lekarza, ani żadnych maści czy leków. Samo przejdzie.Kochane mamusie jak myślicie co to za paskudztwo? Dziecko zmolne cały czas płacze trze rączkami po czole bo tam też ma wiec być może swędzi. Poradzcie... 2 dni gorączka po 37.5 ząbkuje.
I co na to pomaga?U nas takie coś wyskakuje jak ma 3 dniówkę , stan podgorączkowy ,ostatnio u nas też była taka wysypka po stanie podgorączkowym i też syn miał 37.5 przez dwa dni bez innych objawów tylko co marudny był .U nas wysypka była tylko na brzuszku i plecach , po dwóch dniach znikła , myślę że to może być to od tego , ale mogę się mylić ,obserwuj a jak coś to do lekarza .
Jeśli to trzydniówka to samo przejdzie, zbija się tylko gorączkę i trzyma dziecko w domu, żeby nie przeziębić.I co na to pomaga?
Nic nie robię kompletnie z tym , po dwóch dniach samo znika ,bynajmniej tak jest u nas ,jak syn ma 3 dniówkę stan podgorączkowy .Pierwszy raz jak syn dostał wysypke to poszłam do pediatry i zapytałam się co to jest , ale od razu powiedziałam że miał przez 2-3 dni stan podgorączkowy , i lekarz powiedział że to po stanie i wychodzi wtedy wysypka która sama zniknie , nic nie mówiła by coś z tym robić .I co na to pomaga?
Być może trzydniówka? Gorączka występuje wtedy przez kilka dni, jest dość wysoka a gdy ustaje to pojawia się wysypka. Jeśli brak innych dokuczliwych objawów to nie ma potrzeby wizyty u lekarza, ani żadnych maści czy leków. Samo przejdzie.Kochane mamusie jak myślicie co to za paskudztwo? Dziecko zmolne cały czas płacze trze rączkami po czole bo tam też ma wiec być może swędzi. Poradzcie... 2 dni gorączka po 37.5 ząbkuje.