reklama
olka11135
Fanka BB :)
Naczytałam sie ze półpasiec jest bardzo niebezpieczny dla kobiet w ciazy dlatego sie przestraszyłam, od wczoraj wyglada to gorzej
A jesteś pewna, że nie pogryzły Cię meszki? Dla mnie to nie wygląda ja półpasiec.
Jak bardzo się boisz to oczywiście możesz jechać na świąteczną pomoc lekarską, ale ja osobiście bałabym się, że złapię coś gorszego
godknowswho
Zaciekawiona BB
To jest na 100 procent półpasiec, jeżeli masz to po jednej stronie. U mnie zaczęło się identycznie. Jedź na nocną opiekę moim zdaniem, im szybciej zadziałasz tym mniej będzie bolećNaczytałam sie ze półpasiec jest bardzo niebezpieczny dla kobiet w ciazy dlatego sie przestraszyłam, od wczoraj wyglada to gorzej
asia61
Aktywna w BB
Byłam na POZ i lekarka ze to RACZEJ półpasiec. Przepisała tylko heviran i nic po za tym. Żadnych info odnośnie ciazy czy to zagraża czy nie, do pracy tez JAK CHCE to mam chodzić. Nie jestem usatysfakcjonowana ta wizyta. Czy któraś z was przechodziła półpaśca w ciazy? Odnośnie leku tez sa sprzeczne informacje czy brać czy nie
Byłam na POZ i lekarka ze to RACZEJ półpasiec. Przepisała tylko heviran i nic po za tym. Żadnych info odnośnie ciazy czy to zagraża czy nie, do pracy tez JAK CHCE to mam chodzić. Nie jestem usatysfakcjonowana ta wizyta. Czy któraś z was przechodziła półpaśca w ciazy? Odnośnie leku tez sa sprzeczne informacje czy brać czy nie
No do pracy to raczej nie mozesz chodzic, jesli to polpasiec, bo w tym momencie zarazasz ludzi ospa wietrzna.
reklama
godknowswho
Zaciekawiona BB
Półpasiec moze zarazić kogoś ospą w przypadku gdy będzie miała ta osoba kontakt z wydzielina z pęcherzy.
Z tego co ja wiem heviran jest bezpieczny w ciąży, a gorsze na pewno jest dostanie się wirusa opryszczki do płodu. Nie wspominając o neuralgii półpaścowej która jest super bolesna. Ja 2 tyg miałam nakaz siedzenia w domu ale zachorowałam zimą i miałam tego nie przeziębić.
Też nie jestem zwolenniczką brania leków w ciąży, ale niestety w 7 tyg musiałam brać antybiotyk, i to nie ten pierwszego rzutu dla ciężarnych, także rozumiem obawy
Z tego co ja wiem heviran jest bezpieczny w ciąży, a gorsze na pewno jest dostanie się wirusa opryszczki do płodu. Nie wspominając o neuralgii półpaścowej która jest super bolesna. Ja 2 tyg miałam nakaz siedzenia w domu ale zachorowałam zimą i miałam tego nie przeziębić.
Też nie jestem zwolenniczką brania leków w ciąży, ale niestety w 7 tyg musiałam brać antybiotyk, i to nie ten pierwszego rzutu dla ciężarnych, także rozumiem obawy