reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wysypka uczulenie alergia niemowlaka

@Destino Już autorka pisała, że córka obecnie pije Blemil - a z tego co czytam, to on obok mleka to nawet nie stał :) Opiera się głównie na aminokwasach pochodzenia roślinnego. Więc moim zdaniem ten preparat powinien całkowicie wyeliminować problem z BMK.
rozumiem, przeczytałam skład. A jednak coś może dziecku nie leżeć. Moja córka dostała neocate, a jednak w dłuższej perspektywie, czyli po tygodniu dwóch, również ja uczulał. Sama wiesz, że niedojrzały układ pokarmowy może płatać figle. w blemil jest skrobia kukurydziana. Niestety są dzieci, które uczula. Mój syn nie mógł jej spożywać, bo go uczula. Więc sam skład złożony z aminokwasów niewystarcza. Nigdy nie wiadomo, na co dziecko zareaguje. Wiem, że to ciężki temat, bo przerabiałam go podwójnie. Wiem jakie to frustrujące. Karmiłam kp, a mój syn miał reakcje od razu po zjedzeniu. Na wszystko musiałam uważać. Jak tylko coś było nie tak od razu widziałam po buzi. Natychmiast robił sie czerwony wyprysk. Musiałam uważnie czytać składy wszystkiego

reklama
Jestem w szoku że takie maleństwo i tyle już wszystkiego było i wcierane w tą skóre i ciągle zmiana tego mleka no niestety ale raczej to nie pomoże tylko bardziej w drugą stronę
Spróbuj Dexeryl jest najlepszy moim zdaniem i już był kilkanaście razy polecany tutaj na forum, ubranka tak jak wcześniej ktoś napisał zmiana proszku przede wszystkim
Daj znać jak już będzie lepiej z twoim maluszkiem
Pozdrawiam

Do góry