reklama
amalfi
Fanka BB :)
FIFKA no mie trochę zajęło zrobienie pierwszego dziecka, wiec pewnie z drugim nie bedzie łątwo, ale postaram sie, zeby pozniej nie żalowac, ze nie zaczęłam. A mała przyszła na świat z zaskoczenia, przed terminem w niedziele, wiec datę urodzenia ma bardzo szcześliwą ;-)
MAGDA Ty nie produkuj wierszy, tylko dzieci ! Ty dalej z tym samym kolesiem jestes? Czy coś sie zmieniło juz;-)?
MAGDA Ty nie produkuj wierszy, tylko dzieci ! Ty dalej z tym samym kolesiem jestes? Czy coś sie zmieniło juz;-)?
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Hahah Amalfi chodziło mi o konkretną datę do wpiszę cię na listę
Z drugim nie musi być tak ciężko jak z pierwszym ;-)
Madziu jakbyś prowadziła to było by super! Co tam u ciebie?
Z drugim nie musi być tak ciężko jak z pierwszym ;-)
Madziu jakbyś prowadziła to było by super! Co tam u ciebie?
kwiatuszekq20
Fanka BB :)
Amalfi urodzila 13.01.2013
Atan
♥ mamusia Amelki ♥
Co tqm u was sliczne stesknipam sie :-) wrócilismy babcia i dziadek szczesliwi z prezentu zdjecia qmelki na magnesie z dnia urodzin i z stycznia i fo roku magnesik beda dostawac :-) i bedzie roznica jak sie zmienia :-)
Almafi czekamy na foto :-)
Jak necia idzie ?
Maz mnie ostatnio irytuje niewiem czemu ...tzn raczej wiem chodzi o to ze on na kompa a amelka tez chce ja musze ja trzymac bo ona mu kabel wyjmuje chwyta za ekran itd a on sie zlosci daje po rekach jej ze nie wolno a ja tumacze ze to i tak nic nueda bo ona nue rozumie tego .. Ahh i wkurza mnie bo jak.mu mowie ze mi.malo pomaga i sie nia zajmuje to sie obraza bo on zmeczony ze zarabia itd no a ja co nie zmeczona caly dzien i pobudki co 1h czasem 2 czasem cudem 3 h i cyc i tak co noc prawie 11 mc ja niewiem jak do.nuego dojsc fak faktem ze tesknie za brzuszkiem i chcialabym.miec kiedys 2 dziecko ale z jego zachowaniem nuedam rady 2 wychowac..
Almafi czekamy na foto :-)
Jak necia idzie ?
Maz mnie ostatnio irytuje niewiem czemu ...tzn raczej wiem chodzi o to ze on na kompa a amelka tez chce ja musze ja trzymac bo ona mu kabel wyjmuje chwyta za ekran itd a on sie zlosci daje po rekach jej ze nie wolno a ja tumacze ze to i tak nic nueda bo ona nue rozumie tego .. Ahh i wkurza mnie bo jak.mu mowie ze mi.malo pomaga i sie nia zajmuje to sie obraza bo on zmeczony ze zarabia itd no a ja co nie zmeczona caly dzien i pobudki co 1h czasem 2 czasem cudem 3 h i cyc i tak co noc prawie 11 mc ja niewiem jak do.nuego dojsc fak faktem ze tesknie za brzuszkiem i chcialabym.miec kiedys 2 dziecko ale z jego zachowaniem nuedam rady 2 wychowac..
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Atan pogadaj z nim tak szczerze i powiem o tym o czym nam napiłaś. Mojemu też pomogło zrozumieć co czuję kiedy zostawiam go z małym na cały dzień kiedy on ma wolne (np. w weekend idę do szkoły) do tego jeszcze mówiłam żeby ogarną dom (specjalnie zostawiłam bałagan) Po paru takich wyjściach sam do mnie przyszedł i powiedział ze mnie podziwia że daję radę tak dzień w dzień Teraz też czasem się burzy że on zmęczony po pracy ale ja wtedy go pytam kiedy to ja będę miała wolne i zaraz szybko schodzi z tonu. To dobry sposób żeby poczuł na własnej skórze to co my jako matki czujemy.
Co do spania małej.... Ona jest coraz starsza i teraz będzie coraz ciężej ją odzwyczaić. Jak się obudzi to ją nakarm i połóż do spania i tak długo ją lulaj aż zaśnie. Nie ma zabawy i wygłupów... ona musi zrozumieć ze w dzień się bawimy a noc jest od spania... Konrad w dzień śpi raz po około półtorej godziny a w nocy jak zaśnie o 20 to śpi do 8 - 12 godzin bez pobudki. Nawet jak wstanie w nocy to leże z nim tak długo, śpiewam przytulam, Kładę jak wstaje aż zaśnie na nowo. I on wie że ze mną nie wygra i teraz już się nawet nie budzi bo wie że nici z zabawy w tym czasie.
Kwiatuszku dziękuję! A jak ty się czujesz?
Co do spania małej.... Ona jest coraz starsza i teraz będzie coraz ciężej ją odzwyczaić. Jak się obudzi to ją nakarm i połóż do spania i tak długo ją lulaj aż zaśnie. Nie ma zabawy i wygłupów... ona musi zrozumieć ze w dzień się bawimy a noc jest od spania... Konrad w dzień śpi raz po około półtorej godziny a w nocy jak zaśnie o 20 to śpi do 8 - 12 godzin bez pobudki. Nawet jak wstanie w nocy to leże z nim tak długo, śpiewam przytulam, Kładę jak wstaje aż zaśnie na nowo. I on wie że ze mną nie wygra i teraz już się nawet nie budzi bo wie że nici z zabawy w tym czasie.
Kwiatuszku dziękuję! A jak ty się czujesz?
Atan
♥ mamusia Amelki ♥
Fifka ja juz nie raz z nim rozmawialam dzis ma wolne i co uciekl do gory i mowi macie cale lozko przespijcie sie a wiadomo placze i budzi sie niewiem czy zasnie kiedys napewno bo zmeczona jest najlepsze ze wczoraj bylo tak pieknie u babci o 22 zasnela o 1 cyc i o 5 cyc i o 8 wstala to byla noc a dzis ja pozniej poszlam spqc a ta po 2h megosnu zaczela lamentowac i tak caly czas o ona sie nie bawi jak wstanie ja xzesto udaje ze nadal spie itd ale ona jak sie obudzi to chce raczkowac a nie isc spac .. W tym problem ona czuje sie wyspana po 10 minutach drzemki wczoraj padla po 23 wiec z zasypianiem coraz lepiej a budzi sie czesto przez meza w nocy tez bo chrapie i gada przez sen i my z niunia mamy bardzo lekki sen ..
hej dziewczynki
Atan miło mi że pytasz idzie powoli do przodu, mam nadzieję do ważenia, które jest za tydzień we wtorek zejść jeszcze 1 kg wtedy było by 6 kg na minusie. Momentami ciężko jest bo teraz mam dwa takie tygodnie hardcorowe i nie mam siły - pilne pisanie, zęby Gosi. Ze wszystkim sama sobie radzić muszę bo teściowa nie pomaga ale to i wcześniej nie pomagała prawie więc w sumie nic nowego. U nas ze spaniem w nocy ostatnio jest różnie ale Gosia jest nauczona że o 20 idzie spać i koniec, jak cuduje chce się bawić to sadzam ją w łóżeczku więc zaraz się nudzi i usypiamy się dalej.
Fifka do marca już niedługo i będziecie się rozmnażać pełną parą jak tam przygotowania do roczku?
Amlafi gratulacje
Kwiatuszku jak się miewasz serdeńko?
gosia śpi to siedzę i klepię bo mi zjadło cały dzień pisania nie wiem jakim cudem :/ dobrze że obiad z wczoraj mi został potrawki z kurczaka to tylko podgrzeję dzisiaj.
Atan miło mi że pytasz idzie powoli do przodu, mam nadzieję do ważenia, które jest za tydzień we wtorek zejść jeszcze 1 kg wtedy było by 6 kg na minusie. Momentami ciężko jest bo teraz mam dwa takie tygodnie hardcorowe i nie mam siły - pilne pisanie, zęby Gosi. Ze wszystkim sama sobie radzić muszę bo teściowa nie pomaga ale to i wcześniej nie pomagała prawie więc w sumie nic nowego. U nas ze spaniem w nocy ostatnio jest różnie ale Gosia jest nauczona że o 20 idzie spać i koniec, jak cuduje chce się bawić to sadzam ją w łóżeczku więc zaraz się nudzi i usypiamy się dalej.
Fifka do marca już niedługo i będziecie się rozmnażać pełną parą jak tam przygotowania do roczku?
Amlafi gratulacje
Kwiatuszku jak się miewasz serdeńko?
gosia śpi to siedzę i klepię bo mi zjadło cały dzień pisania nie wiem jakim cudem :/ dobrze że obiad z wczoraj mi został potrawki z kurczaka to tylko podgrzeję dzisiaj.
reklama
Podziel się: