reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

no to Iwasek o mnie zapomniała.. :shocked2:

Fifka Necia jak Wy tak piszecie to chyba jednak zaczynam się bać tego pokarmu stałego :-D:szok: chyba za bardzo skomplikowane.. :confused2:

Magda jaaaaaaaasne!! :-):-):-) koniecznie! A napisz mi Kochana.. wiesz gdzie jest Bieruń? Dokładnie 7km od Tychów.. nie wiem czy będę miała auto żeby dojechać z małym na Tychy bo małżowina coś chcę w nim szperać cały tydzień.. więc byłaby możliwość żebyś podjechała do naszego miasteczka? :-)

reklama
Doberek nikt nie trzymal kciukow za tomografie bylo szybko i latwo choc serce walilo mi jak nie powiem co podswiadomie sie balam :-) ale nie bylo czego :-do wychowawczego zasilku od praccodawcy dzis z zusu zalatwilam..

Fifka jakos moja codziennie je kaszke biszkoptowa i nie tyje a je od 2 mc ...wiec nie uwazam by kaszki tuczyly jak je sie je raz dziennie a twoj synek rosnie xze hej :-) moja to 74 dobre 80 jeszcze luzne ale moja dluga a lekka bo 6.5kg ma prawie w poniedzialek pobieranie krwi i zalatwianie papierow do

Natkusia myślę ze nie zapomniała a po prostu nie wiedziała... Iwasek zaczęła mniej udzielać się na forum kiedy ty przyszłaś i ty szybciutko zobaczyłaś dwie kreseczki... :*

A co do karmienia to wcale nie jest takie trudne :-) Też tak myślałam ale jak już zaczynasz to szybko idzie :tak:

Atan ja tylko mówię co mi mówiła pediatra ze kaszki to puste kalorie. Twoja Amelcia strasznie malutko waży... ale może jej taka uroda? Mój 6.5kg ważył mając jakieś 4-5 miesięcy. Teraz już ma 9 kg. :-) Może zacznij małej dawać więcej posiłków stałych? Co na to pediatra?

Wiesz już co masz składać? U nas kazali mieć tyle papierów ze normalnie aż słabo mi się zrobiło... no ale już mam z głowy! :-D A no i drugie becikowe dostaniemy!

No i bardzo się cieszę ze u ciebie wszytko zdrowe!

Ostatnia edycja:
teściową zeżre jak zobaczy ale mam to w nosie .
i dobrze, powiedziała bym niech jej żal dupe ściśnie, aleeee nieee nie ma tak dobrze, niech jej żal w boki idzie hyhyhy :-)

moja to 74 dobre 80 jeszcze luzne ale moja dluga a lekka bo 6.5kg ma prawie w poniedzialek pobieranie krwi i zalatwianie papierow do
hyhyhy moja Łucja też tyle warzy, a długa nie wiem na ile, ostatnio była na 62.
Cześć wszystkim tak w ogóle :-)
Moja Łu dzisiaj 7 mieszków skończyła :-)

no od poczatku po 400do 500g przybiera na miesiac ani grama wiecej.. puki nie spada waga to dobrze kupilismy wage i sie wazymy w pokoju ;-) kazala zrobic pediatra morfologie po tygodniu od szczepienia nno ale mama jakos zwlekala i wyszlo ze dopiero w poiedzialek idziemy i zelazo sprawdzic ale zdaje mi sie ze to jej uroda jes dluga ale lekka co bym kombinowala ona wiecej niezje niemoze jakos rozepchnac swego brzuszka jak zje wiecej to zwymiotuje.. 130ml to max.. choc kiedys 60 to byl max.. wiec postemp jest ale zobaczymy zdrowo sie rozwija wiec mysle ze wszystko oki w niedziele bede wypelniac dostalam kartke co mam dac za papiery dodatkowo co wypelnic caly pliczek papierkow i 2 wnioski bo na jednym dostane za wrzesien i pazdziernik bo dopiero w listopadzie dostane pieniadze a za te miesiace co minelo mozna dostac ;-) jednak ;-) a 2 becikowe tez dostaniemy niewiem na jakiej to podstawie ale sie ucieszylam bo akurat moze zdaza dogrudnia to bedzie na ubezpieczenie samochodu i na prezenty ;-)

Atan bo jak teraz zerknęłam na tabele to twoja mala wypada z siatki i jest poniżej 3 centyla... No ale na styczniówkach są dzieci z też z taką małą masą wiec może faktycznie taka jej uroda! Bo na zdjęciach widzę ze bardzo szczuplutka jest! :-) może dba o linie!

Na takiej postawie ze macie małe dochody a o te becikowe samorządowe można ubiegać się do czasu aż dziecko skończy roczek :-D I też u nas w listopadzie jest okres rozliczeniowy ale ja złożyłam od razu dwa zgłoszenia. Na wrzesień i październik no i na cały rok 2013 :tak:

Co do jedzenia to faktycznie ma maleńki żołądeczek... mój wsuwa po 240ml mm i około 270-280ml kaszy manny na noc... A co ile mała je?

no wiec je tak zacznijmy od nocy bedzie latwiej o
19 je kaszke o
21 lyknie kilka lykow i spi cyca czasem nie lyknie i spi bez potem o
24 lyknie i spi dalej potem kolo
3 lub 4 poppije o
7lub 8 wstaje podje i sie bawimy \
o 10 zasypia czesto chce juz cos podjesc i zje cyca i spi do 11 czasem 12
o 13 zawsze sloiczek potem o
15 cycek i drzemka
o 17 je mm jej robie no ale to od tygodnia tak bylcycek i po mm po godzinie jest glodna bo duzo nie wypija wiec lyka mleko lub dostaje owocek bo zaczelismy jesc owoce jabuszka i bananki juz uczulenia niema innych niechce narazie jesc no i troszke gruszki zje ale to i tak sladowe ilosci czasem podje chrupke ;-) i o 19 kaszka caly dzien

reklama
Łe to ja nic nie kumam. Moja ma 62 cm i ubranka 74 w sam raz na nią ;-),a ta mała rozmiarówka 74 to czasem już zbyt mała jest.
Atanek, moja też max 130 i ani grama więcej. Tzn. wciśnie więcej,al.e też zwymiotuje. Je co 3-3,5h :-) i ja też nie szaleje,ze mało przybiera. A jaka ona długa jest?

Do góry