reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wysokie beta Hcg

Godziny robienia badań były poranne. Wysłałam wyniki dla swojego lekarza to powiedział tylko że przyrost jest dobry a nic nie wspomniał że za dużo

reklama
Ja mialam bete ponad 100 000 w 6 tc, strasznie sie martwilam a teraz tulę miesięczną córeczkę. Nie zamartwiaj się tylko ciesz że ladnie przyrasta ☺

Dziewczyny od wtorku leżę na ginekologii pomimo wysokiego hcg poniedziałek 1200 wtorek1700 czwartek 3000 dziś prawie 6000 lekarze nie widzą w pęcherzyku zarodka i podejrzewają cp. Ostatnia @13.09 ale owu ok 1.10.
Mam się czym martwić , iść na konsultację do innego lekarza?

Dziewczyny od wtorku leżę na ginekologii pomimo wysokiego hcg poniedziałek 1200 wtorek1700 czwartek 3000 dziś prawie 6000 lekarze nie widzą w pęcherzyku zarodka i podejrzewają cp. Ostatnia @13.09 ale owu ok 1.10.
Mam się czym martwić , iść na konsultację do innego lekarza?
Skoro jest pęcherzyk w macicy to nie ma mowy o ciąży pozamacicznej. A na zarodek jest jeszcze za wcześnie. Jego widać przy becie około 10000.

Skoro jest pęcherzyk w macicy to nie ma mowy o ciąży pozamacicznej. A na zarodek jest jeszcze za wcześnie. Jego widać przy becie około 10000.
Przy becie ok.10000 pojawia się zarodek z bijącym serduszkiem. Sam zarodek widać już trochę wcześniej. Ale w dalszym ciągu sytuacja nie jest w żadną stronę przesądzona wiec uwazam że na razie u ciebie to takie trochę straszenie nad wysrost. Ale jedyne co Ci mogę poradzić to czekanie...

Dzięki Dziewczyny bo już głupieje. Czekam w takim razie cierpliwie. Lekarka która mnie skierowała wyliczyła że wedlug om powinnam być 6tc+2 a według mnie to niecały 4 tydzień

Dzięki Dziewczyny bo już głupieje. Czekam w takim razie cierpliwie. Lekarka która mnie skierowała wyliczyła że wedlug om powinnam być 6tc+2 a według mnie to niecały 4 tydzień
Lekarka dobrze liczy, nawet uwzględniła w swoich wyliczeniach Twoje dłuższe cykle. Wychodzi dokładnie 6+2. Wiek ciąży oblicza się według daty miesiączki a nie wdlug owulacji, uwzględniając długość cykli.

Witam! Jestem w 4 tygodniu i 6 dniu ciąży. Robiłam betę wczoraj i dzisiaj wyszły następujące wyniki 7094 i na drugi dzień 10857. Według norm są to za duże wyniki. Czy coś może być nie tak? Czy któraś z was też tak miała?
Czy z Twoją ciążą wszystko w porządku? Tez w 5 tygodniu ciąży miałam wynik 10 000, wzrasta prawidłowo ale lekarz martwi się ze beta jest za wysoka.. Serduszko juz bije, ale lekarz mówi ze wszystko moze sie wydarzyć :(

reklama
Do góry