reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wysoka waga niemowlaka

No właśnie, ct1 to wtedy inaczej. Ale tutaj może spadnie. Mój syn akurat też szybko przybierał ale na rok jak poszliśmy to ważył wciąż 10kg gdzie wcześniej też przybierał szybko wagę. Ale że on ciągle biega i biega to ta waga się u niego waha 😉

Noo u nas tylko waga i wzrost, rosły i rosły a dziecko ciągle głodne 😪

reklama
Mój mały ma 14 miesięcy waży 14kg i mierzy 93cm, zawsze bardzo szybko przybierał, wiecznie było mu mało mleka. Nigdy nie dostałam zalecenia o ograniczaniu mu jedzenia, lekarze mówili, że po prostu jest duży. Urodził się z wagą 3890 15.12 a 21.01 ważył już 5500.. 🙈 też nas to trochę martwiło w ciatce centylowej cały czas górna granica. Natomiast przyszedł czas raczkowania, wstawania i faktycznie zgubił dość sporo, a teraz wygląda normalnie. Fakt jest też taki, że ja jestem dość wysoka, mąż jest ciut wyższy ode mnie a moi bracia i tata też mierzą po około 1.95m więc po prostu będzie wysoki.

Moja corka ważyła 2680 po urodzeniu, na 8 -9 mcy 9,5 kg. Później zaczęła raczkować i chodzić i na roczek ważyła 10,2 kg. Tez bałam się że będzie grubaskiem.

Boże dziewczyny ogarnijcie się.
Do roku to podstawa mleko!! To raz.
A dwa; dziecko zacznie raczkować, biegać to zobaczycie jak spadnie z wagi. Cieszcie się ze nie ma problemu z przybieraniem z wagi.
Dokładnie. Mój syn był pulchniutki a jak tylko zaczął chodzić to wszystko zeszło. Teraz w wieku 5 lat jest z kolei bardzo szczupły.

Do góry