reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wysiłek przy oddawaniu stolca

SylVWia

Zaciekawiona BB
Czy to normalne, że maluch (mój 2,5 miesiąca) dosłownie stęka na głos gdy robi kupkę albo puszcza bąki? Przy tym bardzo się wije ale prawie zawsze coś tam wyleci. Czy może mieć problemy z wypróżnianiem? Widać że wkłada w to mnóstwo siły aż robi się bordowy.

reklama
U nas było podobnie.Tylko mała jeszcze poplakiwala.Stosowalam wszystko co możliwe, łącznie z rurkami Windi. Najlepszym lekarstwem okazał się czas i rozszerzenie diety po 4 mcu.

Bartek [emoji170] 24.02.2008
Asia [emoji178] 06.06.2017

Podawaliśmy dicoflor ale niestety było po nim gorzej - brzuszek wzdęty i płakał. Po odstawieniu znacząco się poprawiło

Za tydzień idziemy na szczepienie to zapytam przy okazji. Nie czuję wielkiego niepokoju ale chciałam zapytać jak to u waszych pociech wygląda

U nas to samo. Teraz jest troszkę lepiej jak brzuszek urósł. Wbrew pozorom dorośli też stękają przy robieniu kupy :) No chyba, że stolec jestrzadko lub twardy?

Nie, kupka zwykła jak to przy karmieniu piersią - musztarda po obiedzie ;) jeszcze niedawno kupka była w prawie każdej pieluszce, teraz już nie w każdej ale kilka razy dziennie z czego zaraz po karmieniu ze wspomnianym stękaniem to tak ze 2-3

Jak mój się męczył przy wyproznianiu i gazach to dawałam też bobotic. Czasem dziecku może też nie podpasowac konkretny probiotyk

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sylwia, to widzę ze macie wszystko tak jak my:) potem ilosc kupek sie zmniejsza. Dziecko gromadzi więcej kupki, rzadziej robi, a większe. wtedy stęka, czerwienieje. A płacze? jesli męczy sie (oczywiscie nie bardzo) tylko przy robieniu kupki a nie cały dzień to ok :)

Do góry