reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyrwany Zab w 4miesiacu

Bobinka111

Zaciekawiona BB
Byłam wczoraj wyrwać ząb 7 górna od tej pory boli mnie bardzo głowa zwłaszcza przy pochylaniu się czy ktoś tak miał czy to norma? Proszę o porade

reklama
Rozwiązanie
Pewnie zdjecia rtg nie mialas przed wyrwaniem? Mogl byc blisko przetoki i stan zapalny idzie do zatok. Powinnas dostac antybiotyk, sa antybiotyki ktore mozna brac i w ciazy. Nie wiem w jakim stanie mialas zeba ale jezeli byl duzy stan zapalny lub ropa pod korzeniem moze gorzej sie goic a zapanie dalej isc do kosci. Moze tez byc tak ze korzen byl zawiniety i przy wyrwaniu zostalo to i owo naruszone i poprostu bedzie pare dni bolalo. Mialas szycie dziasla czy jest skrzep? Jezeli bol nie zmiejsza sie lub do tego roznie goraczka koniecznie musisz sie udac do chirurga dentysty nawet na sor.
A co mówił dentysta? Jakieś zalecenia? Przestrzegasz ich? Może tak promieniować, też tak miałam, a wyrywalam przed ciążą więc mogłam brać różne przeciwbólowe.
Jeśli jednak coś Cię niepokoi to wróć do dentysty i skonsultuj.

Ja też miałam w 4 miesiącu wyrywana dolna siodemke. Chirurg porządnie wyczyścić, zszyl i wystarczyło że dwa razy potem wzięłam paracetamol. Może na pogotowie stomatologiczne warto pojechać dzisiaj.

reklama
reklama
Byłam wczoraj wyrwać ząb 7 górna od tej pory boli mnie bardzo głowa zwłaszcza przy pochylaniu się czy ktoś tak miał czy to norma? Proszę o porade
Skonsultuj to z innym stomatologiem, najlepiej chirurgiem.
Ból przy pochylaniu pojawia się przy problemach z zatokami.
Niestety korzenie górnych 7 mogą być blisko zatoki i podczas usuwania mógł się do niej niechcący dostać [emoji52]
Edit:
dopiero doczytałam , że ekstrakcja była wczoraj
(w pierwszym momencie zrozumiałam, że od 4 mies boli)
Jeżeli wczoraj to niestety może jeszcze boleć. Nie powinnaś kesdnak cierpieć. Jest wiele p/bólowych i antybiotyków które w ciąży można. Może ginekolog bliżej i ci coś przepisze, co?

Do góry